ЗГРАДА бивше америчке амбасаде у Кнеза Милоша већ две и по године чека купца! Због чега још нема нових станара овог здања од 17.000 квадрата у центру Београда се не зна, али је познато да су Американци цену са почетних 11 милиона спустили на 7,7 милиона долара, као и то да су променили агенцију задужену за продају.

Осим цене, од јула 2013. године мењали су се и агенти. За продају је провобитно била задужена агенција "Кушман енд Вејкфилд", а од пре годину дана за овај посао Американци су ангажовали фирму "ЦБРЕ Србија".

Зграду америчке дипломатије у Србији до сада су "меркали" махом велики светски ланци хотела, али нико није доставио конкретну понуду. Објекат су, како смо сазнали, обилазили пословни људи из чешког, блискоисточног и једног азијског фонда, а током ове и прошле године локацију, квадратуру, безбедност и остале карактеристике здања мерио је и један амерички инвеститор. Ипак, нико од њих, изгледа, није озбиљно заинтересован да пазари објекат из тридесетих година прошлог векa.

ОД 1950. ВЛАСНИШТВО САД

ЗДАЊЕ у Кнеза Милоша, које Амери нуде на продају, првобитно је било у власништву кћерки Ђорђа Несторовића. После Другог светског рата било укњижено као општенародна имовина, а у марту 1950. као власништво владе САД.


ХОТЕЛ ИЛИ СТАМБЕНИ БЛОК

ОСИМ хотела, могући купци размишљају и о томе да комплекс буде комбинација пословног и стамбеног простора. То им дозвољава и урбанистички план за тај део града, који, додуше, још није усвојен.