Душко Радовић добија споменик

М. Љ. П.

26. 01. 2016. у 16:38

Град се одужује најпознатијем хроничару. Обележје ће бити наТашмајдану

Душко Радовић добија споменик

ГРАД ће током наредне године подићи споменик Душку Радовићу, чиме ће му се одужити, не само због онога што је урадио за децу већ и за оно што је урадио као хроничар Београда, најавио је градски менаџер Горан Весић.

Градска управа одредила је да локација за споменик Душку Радовићу буде парк Ташмајдан.

- У току ове године биће расписан јавни конкурс за израду обележја - изјавио је Весић.

- Позваћемо уметнике да осмисле овај пројекат, а споменик би требало да изгледа као једно велико дечије игралиште.

Ове године биће настављена реконструкција Дечјег културног центра у коју ће бити уложена 22 милиона динара. Лане је саниран кровни покривач објекта, замењена је фасадна браварија, за шта је издвојено 11,5 милиона динара. За ову годину предвиђени су преостали радови на фасади, уређење ниског и високог приземља, првог и другог спрата.

- Дечји културни центар је поново враћен деци, баш као и Пионирски град - закључио је Весић.


БГ ПРОЛЕЋЕ И "РАДОСТ ЕВРОПЕ"

ГРАДСКИ менаџер је најавио и две манифестације које ће ускоро бити одржане у овој установи - Дечје београдско пролеће, које ће бити обновљено после 20 година, као и 47. издање "Радости Европе", које ће овога пута бити посвећено Николи Тесли.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

Ђура Змај

26.01.2016. 18:27

Душко је то заслужио од Београђана! П.С. А када ће се Град, Срби сетити свог знаменитог Србина 19. века - Милоша С. Милојевића, доделити му улицу, подићи споменик, пронаћи Његову заоставштину.?! Када.?!

Спиридон

27.01.2016. 21:11

Душан Радовић већ има 2 споменика у Београду. Испред палате "Београд", дело Александра Боровеца из 1999. и у просторијама Централног института за конзервацију на Теразијама 26, дело др Владимира Т. Јокановића из 2006. године.