МАРКИЦЕ судских извршитеља и даље су на семафорима и кошевима Центра за културу и спорт "Шумице", који су после добијеног судског спора против ове установе, заплењени на основу потраживања раднице Ање Бранковић. Упркос свему, директор "Шумица" тврди да ова установа неће остати без основних средстава за рад јер је посреди државна имовина, која им је само дата на коришћење.

На терену у "Шумицама" свакодневно се несметано одвијају спортске утакмице, иако је питање власништва над модерном опремом и даље у ваздуху.
САГРАЂЕНА 1974.
ЦКС "ШУМИЦЕ" је свечано отворен у мају 1974. године, тада под називом Дом пионира и омладине Вождовац. У склопу објекта је дворана капацитета 2.000 гледалаца, сала са позорницом и 350 места, а користе је, између осталих, одбојкаши Црвене звезде и Партизана, рукометаши црвено-белих, боксери, фудбалери...


- Опрема се не може отуђити због добијеног судског спора против ЦКС "Шумице", јер је она у власништу државе, а нама само дата на коришћење - објашњава Ранко Матијашевић, директор СЦ "Шумице". - Након што су нас посетили судски извршитељи, обратили смо се јавном правобраниоцу и заједно са Општином Вождовац поднели тужбу за утврђивање државне имовине. Све док се то не оконча и не одреди чија је опрема, она остаје у "Шумицама".

До заплене спортских реквизита дошло је након окончања судског спора, који је покренула радница Ања Бранковић због шест неисплаћених зарада из периода 2013-2014. године. Она тврди да у наредних неколико дана очекује правоснажну одлуку суда, након чега ће извршитељи кошеве и семафоре понудити купцима на аукцији.
Када сам добила спор, проценитељ је проценио вредност кошева и семафора, који би ми припали као одштета. Ових дана очекујем позив да потпишем клаузулу на правоснажну одлуку суда, а након тога извршитељи ће заплењене предмете дати на аукцију. Надам се да ћу успети да повратим новац који ми дугују - уверена је Ања која је и данас радница Спортског центра "Шумице".


ТРАЖИЛА ОПРЕМУ УМЕСТО НОВЦА?

ДИРЕКТОР СЦ "Шумице" тврди да је радница Ања Бранковић, којој су припали кошеви и семафори, тражила преиначење пресуде.
- Радница је прво добила пресуду са новчаним износом, али је тражила преиначење одлуке да би као одштету добила спортске реквизите. Ми смо доставили списак целе имовине, али она је изричито желела кошеве и семафоре иако зна да без њих нема рада, а и сама живи од ове установе - каже Матијашевић.