Зоолошки врт четири месеца без директора

В. Р.

среда, 02. 12. 2015. у 22:36

Зоолошки врт четири месеца без директора
Запослени у Врту немају информацију када ће добити надређеног, али кажу да функционишу сасвим нормално

ПРОШЛА су готово четири месеца како је дотадашњи директор Гвозден Раденковић неочекивано поднео оставку, а Београдски зоолошки врт и даље нема новог "газду".

Запослени у Врту немају информацију када ће добити надређеног, али кажу да функционишу сасвим нормално, између осталог и захваљујући извршном директору Србољубу Алексићу који има привремени задатак вођења популарне градске оазе до расписивања конкурса за упражњену фотељу.

- Што се нас тиче, никаквих проблема у раду немамо, а новог директора и одлуку града још чекамо - понављају исто из Зоолошког врта и након четири месеца.

Иако је било најава да ће градска скупштина предложити свог кандидата, то се није десило на заседању одржаном почетком ове недеље. Према незваничним информацијама, разлог је што град још нема одговарајућег човека за ово место.

ТЕШКО ПОСЛЕ ВУКА

ГВОЗДЕН Раденковић је на функцији директора наследио преминулог Вука Бојовића који је на челу "Врта добре наде" био готово три деценије. Међутим, веома се брзо, без много помпе, повукао са овог места.

ОТИШЛА И НАЂА...

"ВРТ добре наде" пре лета напустила је и Нађа Радовић која је била један од симбола животињског царства подно Калемегданске тврђаве. У почетку волонтер, потом портпарол, у Зоо-врту провела је готово деценију.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације