ПРЕСТОНИЧКИ корзо, Кнез Михаилова улица, са првим јесењим данима добила је нову атракцију - уличне свираче са све клавиром! Данило Анђелковић са својом виолином већ је добро познат Београђанима, али је његова гошћа за клавиром Сандра Стајић нова атракција.

- Београђани цене класику - прича Данило. - Ово што ми радимо је античко, јер је у древно доба улица била извор духовног живота. Београђани можда слушају другу врсту музике, али класику воле.

Уметник је идејни творац дуета по угледу на светске престонице, мада, како каже, прави клавир се ретко виђа на улицама. Овај допремају комбијем, а точкови и метална конструкција олакшавају његово утоварање и истоварање из возила којим га превозе.

Место у главној градској штрафти добили су одлуком жирија, на градском конкурсу. Њихов вишечасовни наступ сваког дана је увек изузетно посећен. Кофер за виолину широм отворен, а одушевљена публика прилази и удељује покоји динар уличним свирачима.

- На ово гледам као на мисионарски рад у жељи да они који не могу себи да приуште одлазак на концерт, ове тонове доживе у најпримамљивијем облику - објашњава Анђелковић.

ПОКАЗАЛА УМЕЋЕ НА КОЛАРЦУ

САНДРА Стајић, талентована високообразована пијанисткиња, своје умеће показивала је раније на Коларцу, а сада у централној београдској пешачкој зони.

- Диван је осећај слободе помешан са адреналином док свирам за моје суграђане који плешу омамљени нашом музиком. Права је ствар што у времену турбо-фолка улицама ширимо праву, класичну музику - објашњава Сандра.