Бескућницима и писма и тужбе!

М. Љ. ПОПОВИЋ

четвртак, 05. 11. 2015. у 17:45

Бескућницима и писма и тужбе!
На адресама Градског центра за социјални рад је пријављено скоро 600 особа. Највише евидентираних на општини Чукарица - 210

НА адресама Градског центра за социјални рад (ГЦСР) пријављено је 598 особа које немају друго боравиште. У Руску број 4 и још 16 општинских одељења редовно стиже њихова пошта, а неретко и полицијска и судска решења. Највише оних без сопственог дома - њих 210, води се на адреси социјалне службе у Чукарици.

Корисници који немају регулисану пријаву пребивалишта, у већини случајева, евидентирају се на адреси Центра.

- Најчешће се ради о људима који се налазе под непосредним старатељством, а за које је утврђено да немају могућности да се пријаве на некој другој адреси - кажу у ГЦСР. - То су, у већини случајева, деца без родитељског старања, али и одрасле и старије особе која се налазе на смештају у установи социјалне заштите, корисници новчане и социјалне помоћи...

Убедљиво највише евидентираних особа без другог дома је на Чукарици. Скоро трећина укупно пријављених налази се у овој општини. Велики број бескућника има и на Палилули, док је у обреновачком центру пријављено само двоје.

Како су нам објаснили у ГЦСР, до сада нису имали већих проблема због пријављених људи на адресама њихових одељења, али им канцеларије ипак пуне "плаве коверте" из суда и полиције.

ВИШЕ ОД 2.000 ЉУДИ БЕЗ ДОМА

ПРЕМА незваничним подацима, у Београду живи више од 2.000 бескућника. Разлог за мали проценат пријављених на неку од адреса Градског центра за социјални рад, тврде надлежни, лежи у недовољној информисаности.

УТЕРИВАЧИ ЗАКУЦАЛИ НА ВРАТА

НА врата панчевачког Центра за социјални рад недавно је закуцао и извршитељ са налогом за наплату 26.000 динара дуга према мобилној телефонији. Након објашњења запослених да се ради о формалној адреси, извршитељ се окренуо и отишао.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

Goxy

05.11.2015. 18:29

Nekad je socijalna zastita bila losa, sad je prakticno i nema. Ukidaju nemocnim i starima pomoc, reze premijer onako muski i odlucno. SRAMOTA

jovan

05.11.2015. 19:35

Napokon castan i novinarski odlican tekst. Cestitam vam i ohrabrujem vas da nastavite!