Стадо коза шетало посред Устаничке!

Г. Новаковић

23. 10. 2015. у 13:30

Становници Коњарника све чешће сусрећу најразличитије врсте домаћих животиња. Пасле на дечјем игралишту, умало нису изашле на саобраћајницу

Стадо коза шетало посред Устаничке!

НЕСВАКИДАШЊИ призор разбудио је у четвртак ујутру, нешто пре осам часова, Београђане који су се нашли у Устаничкој улици. Стадо коза мирно је брстило на тротоару недалеко од окретнице аутобуса 31 и 17, не обраћајући пажњу на збуњене суграђане. Они који живе у овом делу Коњарника, тврде да се овај инцидент не догађа први пут, а знају и ко је власник животиња.

Више од десет јарчева, коза и тек рођених јарића, послужило се без пардона лишћем и зеленишем око ограда на парној страни једне од најдужих коњарничких улица. Наочиглед забезекнутих пролазника, свој доручак завршавали су полако, пажљиво бирајући састојке свог оброка. Староседеоцима овог насеља ова слика већ је дозлогрдила, јер се деценијама уназад боре са Радивојем К., власником фарме смештене у Улици Ребеке Вест, паралелној са Устаничком.

- Ово је симпатично само онима које кроз овај део града наведе случајност или пут до посла - љутито каже Тамара, која живи у истој улици где се налази фарма. - Козе нису ништа наспрам тога када на улицу изађу коњ или теле!

Безбрижно стадо лако је могло да направи саобраћајни хаос, па чак некога и да повреди. Ипак, чинило се да ове козе савршено знају путању, од штале из које су изашле па до комшилука. Њихова потрага за храном овог пута прошла је без инцидента.

- Са власником фарме имамо велики проблем - каже Војислава Ћ. - Пријављивали смо га безброј пута, али изгледа да за њега нема казне. Он се бави продајом стоке, тако да на свом имању има коње, магарце, краве, свиње, а сада и козе. Када је низак ваздушни притисак цео Коњарник смрди, а о летњим температурама да и не говорим.

ВЕПРА ХВАТАЛИ НА НОВОМ БЕОГРАДУ СЛУЧАЈ залуталог дивљег вепра у једној новобеоградској гаражи, прошле године насмејао је скоро цео град. Осим полиције, у хватање животиње укључили су се и ловци. Међутим, вепар је скочио кроз прозор и побегао у правцу хотела "Југославија", а затим се вратио до Лида одакле је и дошао.

Пре четири године одбегли коњ са ове фарме умало није усмртио двоје људи, управо у Устаничкој, на углу са Улицом Војислава Илића. Само неколико дана након ове несвакидашње незгоде, суграђани су били шокирани када су на истом овом месту угледали магарца, а 2013. - теле!


ПРОТИВ ВЛАСНИКА СЕ ВОДИ ПОСТУПАК

ИЗ Општине Звездара рекли су нам да се против власника коза Радивоја К. води поступак у Комуналној инспекцији.

- Само једном изречена му је казна у износу од 5.000 динара. Остали поступци су обустављени због застарелости или јер је странка била недоступна суду - рекли су нам из Општине.


ПРОПИСИ, ПРОПИСИ

НА територији Општине Звездара, копитари, папкари, перната живина и кунићи могу се држати само у деловима насеља који су ван граница Регулационог плана - у Миријеву, Малом Мокром Лугу и Великом Мокром Лугу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (24)

Vlada Konjarnik

23.10.2015. 14:05

To nije nista svako jutro i to traje bar tri godine , posle objave u medijima covek ih ne izvodi kad prodje frka opet , ima tu konj koji pase svako jutro prolazim tuda

Милош

23.10.2015. 16:48

@Vlada Konjarnik - Животиње нису проблем,а дотичној ,Тамари ,претпостављам да сметају и кучићи. Мени генерално сметају животиње оне на две ноге које свако вече, а у главном викендом остављају хаос у парковима.

Nexy Konjarnik

24.10.2015. 01:59

@Vlada Konjarnik - Letos su pasla dva konja,a ovo stado koza viđam već mesec i više dana kako brsti zelenilo,ali je interesantno kako znaju put pošto menjaju lokaciju,prekjuče na poljani iza ul.Rebeke Vest,juče pored okretnice,pa pored igrališta.

Vlada Konjarnik

23.10.2015. 14:07

a gde je tu komunalna policija? Nisam znao da je samo centar grada Beograd

igo

23.10.2015. 14:18

skoro prolazim kroz sofiju, i u novom delu grada medju soliterima pase pogolemo krdo krava, bio u bukurestu, gradu gde ima nekoliko puta vise lutalica pasa nego ljudi. jos uvek nismo najgrdji, jos jedan mandat i uspecemo.

blesav

23.10.2015. 14:36

beogradjani imaju pravo da budu ponosni na svoj grad. da li je to opravdano...druga je prica!hvalospeve necete cuti od ljudi koji su bili naokolo , po svetu, nego od onih kojima je bg bio krajnja destinacija na nizoj koti od one odakle je tata!

Vožd

23.10.2015. 16:42

@blesav - Pamtimo mi Beograđani i onaj Beograd kada je cveće stajalo i mirisalo u žardinjerama i na prozorima. Mirise hotelskih supica iz restorana. A sada nažalost udišemo miris ćumura i preživljavamo susrete sa životinjama koje su doveli "građani" iz sela odakle potiču. Tužna slika Beograda !!!

Sale

24.10.2015. 23:09

@blesav - Tuzna slika Beograda zbog nekoliko koza? Ako vam je to razlog za tugu, onda ste stvarno negativan covek. Ja sigurno ne bih preziveo susret sa vama.

leona

23.10.2015. 15:37

Besplatno i ekološko uređivanje zelenih površina. Naravno dobijate kao poklon još i đubrivo. Bar će vaša deca znati kako izgledaju i koje su domaće životinje. Meni više smetaju pijani tinejdžeri koji lome flaše i ostavljaju ih po stazicama i parkićima. O špricevima i iglama glupo je i pričati, a tek o manjinama koji upregnu nekog jadnog konja.....

Aleksandar

23.10.2015. 16:52

Koze su prošetale u okviru oktobarskih praznika oslobođenja Beograda. One su omiljene životinje boraca Šeste ličke

Ma da

24.10.2015. 11:14

@Aleksandar - a bradonje je ubila kultura... njhova omiljena zivotinja je prase na raznju.

hark

23.10.2015. 16:58

racko je neunistiv. godinama njegove koze, ovce, krave i konji pasu po konjarniku i setaju slobodno i nikom nista..

dusan

23.10.2015. 17:46

Pa sta bolje koze nego kriminalci,sta je gospodo zaboravili ste odakle ste pa vam smetaju koze ali ne i njihov sir.

alex

24.10.2015. 03:53

Kaze "ljutita" Tamara. To je vas problem, imate na angro "ljutitih" Tamara i ostalih "lepotica" kojima sve smeta, ali ne i copori dzukela koji vas grickaju do besvesti. Tu Tamaru, ja verujem koza jos nikada nije ugrizla, ali i pored toga je LJUTA kao ris, jadna Tamara. Kolio li takvih Tamara ima ? Uzas !

Lepo Ime Kaze

24.10.2015. 14:18

Cemu srdzba?Farma je u Malom Mokrom Lugu a to sto je ''urbani''svet sa sela u prednhodnim generacijama stigao u grad i naselje koje se zove Konjarnik(po konjima) to je problem identiteta toboznjih gradjana koji se gade sopstvenog porekla.Pobegle koze,pa sta?Jedino sto mogu da ugroze bezbednost saobracaja.

UŽASA!

24.10.2015. 19:20

uništićete sve lepo .. zapadnom 'kulturom' .. prirodu menjamo za stada manikiranih manekenki na svakom ćošku .. koje još veruju da trebamo biti oduševljeni njihovim mirisom 'civilizacije'

dule

25.10.2015. 09:03

Dosle bi kozice i na Terazije ali nemaju licne karte,a ni karte za bus+.Da se svercuju one nece.Kulturne brate mili.