Сви иду код кардиолога, нико код психијатра

И. Прековић

15. 09. 2015. у 22:03

Велики број Београђана је претходне године највише контролисао срчане проблеме, док за главу баш и нису много марили

Сви иду код кардиолога, нико код психијатра

БЕОГРАЂАНИ највише прегледа обаве код кардиолога, али зато једва да посећују психијатре, бележе Анализе показатеља здравствене заштите Градског завода за јавно здравље током прошле године. Док се преглед код специјалисте у дому здравља обави релативно брзо, са највише 30 минута чекања испред ординације, на операцију кука и колена пацијенти долазе на ред тек за 15 месеци.

Врачарци су најдуже чекали код "омиљеног" интернисте, чак 44 дана, док су Земунци до овог специјалисте стизали за свега два дана. Код офталмолога се стиже на ред у просеку за 15 дана, чији просек знатно урушава недостатак лекара специјалиста у домовима здравља "Нови Београд", "Гроцка" и "Раковица". Зато су се се дани до пријема код оториноларинголога скратили на свега 4,4 дана, који су одмах после кардиолога по броју заказивања.

Гужва се, пак, неће затећи код Службе за ментално здравље, осим када је у питању био Обреновац где се на преглед чекало и 25 дана, мада је просек за цео Београд 12 дана. Позиви за заказивање код психијатра највише су стизали са Палилуле, а за њима одмах су и Младеновчани.

УГРАДЊА СТЕНТА ЗА ДВА МЕСЕЦА

СТРПЉЕЊЕМ морају да се наоружају највише они којима су потребне операције - чак 24.366 пацијената. Охрабрујући податак је што се стент уграђује у просеку за 56 дана, док се за уградњу вештачког срчаног залиска чека до седам месеци. На преглед за магнетну резонанцу стиже се просечно за 63 дана.

ДУГИ РЕДОВИ КОД ОЧНИХ ХИРУРГА

ЧАК 8.440 пацијената било је само у реду за одстрањивање катаракте, па се на ову интервенцију чекало и по 12 месеци.

По "тражњи", очни хирурзи су претекли и ортопеде, пред чијим операционим столом се чека и до 15 месеци за операцију кука и колена.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

Francesco

16.09.2015. 12:08

Nema ni potrebe da idemo kod psihijatra, znamo da nismo pod vaser vagu jer samo udareni ljudi mogu da trpe ovakvu državu 25 godina.

Feud

16.09.2015. 16:42

Ja mog psihijatra zamalo nisam zadavio u ordinaciji.Bahato i nevaspitano stvorenje.Ko nezeli da radi ima 10000 lekara na birou.