Тек 2016. селе Бубањ поток?

Н. ВУКИЋ

четвртак, 03. 09. 2015. у 23:59

Тек 2016. селе Бубањ поток?
Касни почетак измештања наплатне рампе ка петљи Врчин. Прво завршетак експропријације земљишта, па – радови

НАЈАВЉЕНА селидба београдске наплатне станице "Бубањ поток", на којој је овог лета забележен рекордан број пролазака возила, неће почети као што је најављивано пре јесени, чак ни пре 2016. године, па ће извођачи радова имати мање од девет месеци да обаве посао.

Поводом измештања наплатне станице, у "Путевима Србије" кажу да је целокупна пројектна документација завршена.

- Експропријација земљишта потребна за изградњу наплатне станице "Бубањ поток" је у току. Завршетак је планиран за крај 2015. године, после чега ће моћи да почну грађевински радови - објашњавају путари.

Предвиђено је да наплатна рампа "Бубањ поток" буде померена јужно од постојеће петље Врчин, у складу са просторним планом инфраструктурног коридора ауто-пута Е-75 деоница Београд - Ниш, који предвиђа укрштање обилазнице око Београда са ауто-путем.

Померање је убрзала изградња првог продајног центра "Икее" у Србији. Ова робна кућа добила је локацијску дозволу за изградњу код Бубањ потока. Према Меморандуму о сарадњи, који су почетком октобра прошле године представници Владе и града Београда потписали са "Икеом", крајњи рок за измештање рампе је септембар 2016.

ЗА ДАН ПРОШЛа су 61.524 ВОЗИЛА

ОВОГ лета, од 1. јула до 25. августа кроз наплатну станицу "Бубањ поток" прошло је чак 2.558.554 возила. Према подацима "Путева Србије", прошлог викенда био је повећан интензитет саобраћаја, али није оборен рекорд с почетка месеца, када су само првог дана августа прошла 61.524 возила.

НИ "ИКЕА" НЕЋЕ БИТИ НА ВРЕМЕ

КАШЊЕЊЕ у измештању рампе "Бубањ поток" могло би да доведе и до померања рока за отварање робне куће шведске "Икее" у Београду најављено за крај 2016. Наиме, инвеститор је својевремено предочио да изградња продајног центра не може да почне док се наплатна станица не премести.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (6)

Nemanja

04.09.2015. 00:17

Da je pameti, trebala bi najkasnije da se zavrsi do 15.juna, jer zamislite haos sledece godine u sezoni usled radova, kada je ove godine bio haos!

земунац

04.09.2015. 09:04

Како касни па вођа реко све готово до пролећа ја спремио паре да купим нешто од намештаја спавам на патосу већ годиницу дана. АВ почећемо и да лајемо на звезде, каом уфилму нашем домаћем

MatijaBG

04.09.2015. 11:59

Ulazi u BG,posebno onaj iz pravca Borče liče na ulaz u neku prljavu palanku od 20.000 stanovnika.Užas!!!Jedini normalan ulaz je onaj iz pravca Zagreba.I taj kod Šimanovaca može biti širi i bolji...

Sale

04.09.2015. 12:30

Samo formiran kreten moze bacati novac za izmestanje naplatne rampe. Hajde da se tu gradi neka fabrika koja ce nesto proizvoditi pa da razumem, a ne trzni centar Ikea koji ce dobit iznositi iz Srbije.

Гага

04.09.2015. 16:03

@Sale - @Сале, садашња наплатна рампа Бубањ поток" се измешта из разлога што ће на том месту бити велика петља "Бубањ поток" која ће бити у саставу обилазнице око Београда и даље наставак према будућем мосту код Винче, а изнад Дунава. Такође ту ће се градити и железнички надвожњак изнад аутопута, а за будућу пругу према Панчеву.Будућа наплатна рампа ће бити иза Врчина, неких 1,5 километар.