СА скоро месец и по дана закашњења Београђани су у среду, захваљујући саопштењу "Инфостана", сазнали да је вода у престоници поскупела за пет одсто и да ће њихови рачуни по овој ставци просечно бити већи за 60-70 динара.

- Одлуком "Београдског водовода", на коју је сагласност дала Градска управа, нова цена воде износи 53,93 динара по метру кубном, док је цена одвођења отпадних вода - канализација 21,80 динара. На јулском рачуну нова цена је обрачуната за период 1-21. јул - поручују из "Инфостана".

Пре неколико недеља из "Београдског водовода" су потекле приче о поскупљењу, али су челници града то децидирано демантовали. И једни и други су, међутим, прећутали то поскупљење од пет одсто које је већ било оверено.

- Нова цена воде и за одвођење отпадних вода, која је виша за пет одсто у односу на претходну, представља само годишње усклађивање са растом трошкова живота и у складу је са препоруком Владе Републике Србије о могућности да се коригују цене комуналних услуга - поручују из "Београдског водовода". - Одборници Скупштине града ову корекцију су потврдили ребалансом програма пословања за 2015. на седници од 2. априла.

Цена воде и канализације у Београду сада износи 75,73 динара по метру кубном. То је више него, на пример, у Нишу (58,35) или Крагујевцу (67,80), али нешто мање него у Новом Саду (88,96).

ИЗВИЊЕЊЕ

КАО директор "Водовода" могу да се извиним грађанима јер нису били обавештени пре корекције цена да су одборници донели ту одлуку. Убудуће се такви пропусти не смеју дешавати - изјавио је директор "Водовода" Светозар Веселиновић.