Возачима ГСП који раде по врућини пет одсто већа плата?

Танјуг

21. 07. 2015. у 11:52

Запосленима који у овим временским условима раде пуно радно време и суграђанима пружају безбедну вожњу, треба дати стимулацију и новчано их наградити - рекао градоначелник Београда

Возачима ГСП који раде по врућини пет одсто већа плата?

БЕОГРАД - Градоначелник Београда Синиша Мали дао је данас предлог да се возачима који су радили ових дана у тешким временским условима увећа плата у висини од пет одсто месечних примања, саопштено је из Градске управе.

"Запосленима који у овим временским условима раде пуно радно време и суграђанима пружају безбедну вожњу, треба дати стимулацију и новчано их наградити. Свесни смо проблема ГСП-а и стања у којима се поједини аутобуси налазе. Тешко је грађанима који користе превоз без клима-уређаја, а камоли некоме ко осам сати мора да ради у овим отежаним условима", рекао је Мали на састанку са руководством ГСП-а.

Он је подсетио да ускоро стиже нових 30 аутобуса, такође и додатних 25 до краја године, као и да је републичка комисија одобрила пројекат јавно-приватног партнерства за избор нових приватних ауто-превозника.

Градоначелник је додао да ће сви нови аутобуси које ће купити ГСП имати клима-уређаје, бежични интернет, видео-надзор и бројаче путника, што ће бити захтев и за приватне превознике.

"Све ове новине требало би да обезбеде грађанима квалитетнију услугу, а запосленима боље услове за рад", закључио је градоначелник.Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (10)

Народ РС заслужује слободу

21.07.2015. 12:24

Разумем да добију неко повећање јер их често бију по аутобусима али ово за врућину само ће отворити пандорину кутију! Зашто не и другима! Па онда неки бусеви имају климу неки немају и тд.

IgorO

21.07.2015. 12:29

...i onda ce da im uzmu novac za naprednjacke primace plata i ljudi ce ostati maltene na nuli. Kako ove iz Srpske Nepismene stranke nije sramota da se pojavljuju u medijima i da bilo sta komentarisu!? Sikter olosu nesposobni.

Nenad

21.07.2015. 12:52

Dobar potez Sinise Malija Grci su dobijali po420e pored redovne plate.Ovih 420 e su im s;uzili za odrzavanje licne higjene.Na ovaj dodatak su imali pravo vozaci gradskih autobusa.Mora da su mirisali usred Atine.

Che

21.07.2015. 14:26

То је симболична стимулација али свака част што се неко уопште сетио...

slazem se

21.07.2015. 15:55

U vozilima su vruce drske, sedista, vrata, sve, jos kad u prigradskim naseljima na otvorenom putu sunce greje u kabinu!

masterchief

21.07.2015. 18:13

A radnicima Beograd puta koji su ceo dan izloženi direktnom uticaju sunca, asfaltiraju na 30 i nešto stepeni, nose ivičnjake i betoniraju? Šta je sa njihovom stimulacijom? Ili s oni radnici drugog reda?