Вук угашен, свим радницима откази

В. Р.

22. 01. 2015. у 16:45

Звездара остала без своје установе културе: град преузео дугове и одговорност, али под условом да се спроведе ликвидациони поступак. Исти остали само зидови и директор Гонцић

Вук угашен, свим радницима откази

Установа културе "Вук Караџић"

УСТАНОВА културе "Вук Караџић" укинута је на седници Скупштине Звездаре крајем децембра прошле године. Како општина није могла да се носи са дуговима установе, град је преузео одговорност за њу, али под условом да се угаси путем ликвидационог поступка.

Нова Установа културе, уместо постојеће којом је управљала Звездара, сада под палицом града формира се на истом месту, под истим именом, али ће сви запослени добити отказе уговора о раду. Огорчени због непоштовања права на рад и достојанство, запослени, њих 11, апеловали су на надлежне институције да предузму мере како би заштитили своја права.

Директор УК "Вук Караџић" глумац Светислав Буле Гонцић поново је именован за в. д. директора установе у оснивању.

- У формирању нове куће биће ограничен број запослених на шесторо, уместо садашњих 11 - објашњава Гонцић. - Нажалост, правно гледано, Установа културе у ликвидацији и ова у оснивању нису ни у каквој вези. Једино су зидови остали исти.

Иако је успешно радила шест деценија, а запослени тврде да су увек имали позитивне исходе рада, Установа културе "Вук Караџић" имала је огроман дуг, који је град преузео на себе.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације