Позориште Душко Радовић не ради, а дали 5.000.000 евра!

М. ВЕЉКОВИЋ

17. 11. 2014. у 20:12

Реконструскција Малог позоришта „Душко Радовић“ на Ташмајдану је завршена, али не зна се када ће почети да ради

РЕКОНСТРУКЦИЈА Малог позоришта „Душко Радовић“ на Ташмајдану је завршена, али оно не само да није почело да ради, него се чак и не назире неки оквирни датум када би, коначно, могло поново да прими мале посетиоце! Главни разлог је што објекат још није добио употребну дозволу за рад.

У позоришту немају никакве информације о томе када ће се коначно преселити у обновљену зграду, нити зашто тај процес толико дуго траје.

- У овом тренутку није могуће одредити време почетка одржавања представа у новом позоришту - кажу из Секретаријата за културу града Београда. - МУП и даље спроводи обавезну процедуру предвиђену законом за све реконструисане објекте како би издао неопходну дозволу.

Добијање сагласности да је све у реду са мерама заштите од пожара неће окончати муке позориште. Наиме, после одобрења Управе за ванредне ситуације, Секретаријат за урбанизам и грађевинске послове покреће поступак за добијање употребне дозволе.

А муке су почеле практично првог дана реконструкције у коју је уложено скоро невероватних пет милиона евра! Први радници крочили су у просторије позоришта 19. марта 2012. и уговорени рок за завршетак био је септембар 2013.

Наравно, овај термин је „дебело“ пробијен. У предизборној кампањи најављивано је свечано отварање „најкасније у септембру“ ове године, али како тренутно стоје ствари биће добро ако малишани поново похрле у свој омиљени кутак на Ташмајдану и у првој половини 2015!


ОСНОВАНО КАО ПОЗОРИШТЕ ЛУТАКА

ПРЕ него што је понело име великог Душка Радовића, ово позориште променило је неколико назива. Основано је као Позориште лутака НР Србије, да би 1952. било прекрштено у Београдско марионетско позориште, а онда 1967. и у Мало позориште. Садашњи назив носи од 1984.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације