БЕОГРАД - Јако невреме погодило је у поподневним сатима територију Београда, али и подручје око Лајковца, где је падао град.


Према подацима Републичког хидрометреоролошког завода, у Београду је пало 20 литара кише по метру квадратном, а најобилније падавине забележене су у Рипњу, Макишу и Петловом брду.

У неким деловима Београда падао је и град.

Кишу је пратио ветар, који је, према подацима РХМЗ-а, дувао брзином од 16 метара у секунди.

У Хидрометеоролошком заводу је речено да је јако невреме, праћено градом, у поподневним сатима погодило и територију Лајковца.

И Тополу и Аранђеловац око 18:30 погодило је невреме праћено кишом и олујним ветром који је носио кровове са кућа, дрвеће и бандере, због чега су поједина места остала без струје, а магистрални пут ка Београду тренутно је непроходан, изјавио је председник општине Топола Драган Јовановић.

"Невреме је трајало нешто више од пола сата и веома јак олујни ветар однео је кровове са појединих кућа у селима Белосавци, Крћевац, Загорица и Јеленац у општини Топола и они су тренутно без струје", рекао је Јовановић.

Он је додао да је и један део Аранђеловца без струје, као и села Копљари и Орашац у тој опстини.

Јовановић је објаснио да магистрални пут Топола - Београд тренутно није проходан, јер је олујни ветар дрвеће и бандере нанео на поједине делове те саобраћајнице.

"Радници Предузећа за путеве укљањају дрвеће и бандере са пута и он ће врло брзо бити проходан", рекао је Јовановић и додао да се такође ради и решавању проблема снабдевања струјом села која су без ње остала, а услед обарања бандера.

Јовановић је додао и да у невремену није било града, а у радарском центру Букуља је речено да су дејствовали.
ОЛУЈА УНИШТИЛА СЕЛО НАДОМАК ЛАЗАРЕВЦА

Олујно време у среду увече је нанело велику штету селу Шопић надомак Лазаревца. На улицама овог места је владала права сцена из хорор филмова јер су се камиони превртали на Ибарској магистрали, а ветар је носио и кровове.

Мештани села Шопић тврде да је село потпуно уништено за само три минута. Звоник сеоске цркве је срушен, кровови су летели, а камиони превртали по Ибарској магистрали.

Да подсетимо, пре нето више од месец Лазаревац је страдао у поплавама, а у среду увече је нова несрећа покуцала на врата становника овог града.