Именовано још нових директора

М. Т. КОВАЧЕВИЋ

13. 12. 2013. у 16:58

Именовано још нових директора
Привремени орган наставио са кадровским променама у градској управи. Промене у "Београдској тврђави" и "Јавном осветљењу". Александар Стефоски (ДС) добио подршку управе града

ПРИВРЕМЕНИ орган Београда на седници у петак наставио је са кадровским променама у градској управи, коју је започео у понедељак, када је именовао 38 нових функционера у секретаријатима, агенцијама и јавним предузећима.

Нове в.д. директора добила су јавна предузећа "Београдска тврђава" и "Јавно осветљење". Уместо Милана Тлачинца, којем мандат истиче 25. децембра, на челу "тврђаве" именован је Никола Ковачевић. "Јавно осветљење" водиће Александар Цинцар - Поповски.

Досадашњи заменик секретара Секретаријата за здравство Александар Стефоски (ДС), и у наредном периоду обављаће исти посао.

- Верујем да сам својим четоворогодишњим, стручним радом заслужио да обављам исти посао и наредних шест месеци. Претходни мандат ми је истекао 14. новембра - за "Новости" прича Стефовски, који није желео да коментарише остала именовања у Градској управи.

Разрешени су досадашњи заменици секретара у Секретаријату за имовинско-правне послове, грађевинску и урбанистичку инспекцију, у Секретаријату за привреду и у Секретаријату за социјалну заштиту. На њихова места именовани су Предраг Вулиновић, Драгана Ђукића и Миросинка Продановић.

БОЖОВИЋ: ПОЛИТИЧКА ЧИСТКА! ПОВОДОМ најновијих промена огласили су се одмах из Демократске странке. - Привремено веће је наставком искључиво политички мотивисаних смена, још једном прекршило своја законска овлашћења, чиме је потврдило да им је искључиви циљ политчка чистка а не обезбеђивање функционисања Града до избора - истакао је председник градског одбора Демократске странке Балша Божовић.

Младен Белојевић биће шеф Канцеларије за заштиту права пацијената, а Велибор Пешић биће постављен на упражњено место директора Управе за трезор. Заменик директора Агенције за пословни простор биће Данило Ђаковић, а Горан Вујанић директор Службе за комуникације и кординацију односа са грађанима.

Одобрена су средстава за финасирање ЈКП "Студио Б", као и исплату награда за више спортских клубова који су постигли успехе на европским такмичењима.

БРЂОВИЋ У "АРЕНИ"

ПРИВРЕМЕНИ орган града Београда усвојио је оснивачки акт Привредног друштва "Арена Београд" д.о.о. и именовао представнике града у новој скупштини овог друштва.

За председника именован је прослављени одбојкаш Дејан Брђовић.

РАДНА ГРУПА ЗА ОПШТИНСКЕ БУДжЕТЕ

ОБРАЗОВАНА је и Радна група за утврђивање критеријума и мера за висину буджета градских општина, коју ће, осим чланова Привременог органа, чинити и четири председника општина - Мирослав Миличковић(СНС) из Раковице, Стојан Николић (ДС) са Палилуле, Весна Шаловић (СПС) из Сурчина и Мирослав Чучковић(УРС) из Обреновца.

СПРЕМНИ ЗА ИЗБОРЕ

ПРИВРЕМЕНО веће је спремно да организује изборе.

- Уколико избори буду 16. марта, ми ћемо с једне стране бити спремни да их организујемо, а с друге град ће сигурно функционисати не само до тог тренутка него и након њих, до конституисања нове власти - рекао је први човек Привременог органа Београда Синиша Мали.

ВЕСИЋ: СВЕ РАДИМО ПО ЗАКОНУ

СЕКРЕТАР Привременог органа Горан Весић, оштро је дематовао изјаве Демократске странке, да су смене и именовања у Градској управи политички мотивисане.

- Урадили смо управо оно што нам налаже закон, уместо директора коме је истекао мандат именовали смо вршиоца дужности како би предузеће нормално радило. Требало би да нам је то свима у интересу - рекао је Весић, наглашавајући да нема политичке освете и да се све ради по закону.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

mlan

14.12.2013. 19:05

zasto vi imenujete i postavljate svoje sumnjive kadrove.neka virma raspisise konkurs, firma neka imenuje komisiju i neka budu izabrani najbolji. dostaje partijski kadrova koji nikada nisu bili uspesni privrednici. narodu se povraca od vas i vasih kadrova. da ste pametni nebi vam narod bio gladan, zedan, go i bos.