Одборници Скупштине општине Земун, на другој по реду седници у новом мандату одржаној у четвртак изабрали напредњака Дејана Матића за новог председника општине.

Избор Матића на ту функцију подржало је 44 од 52 одборника, колико их је у четвртак присуствовало заседању. За Матићевог заменика изабран је напредњак Дамир Ковачевић. Заменик председника локалног парламента биће Никола Прелевић из СПС, а заменик секретара Горан Раковац из ДСС.

На седници је конституисано и деветочлано Градско веће, у коме ће се налазити Владимир Стојковић, Стева Родић, Владимир Костић, Бојан Бајагић, Драган Матијевић, Гаврило Ковачевић, Милосав Стаменов, Станислав Кулачин и Жарко Дроњак.

БИОГРАФИЈА Дејан Матић претходне четири године био је на месту помоћника председника градске општине. Члан је Српске напредне странке. По образовању је машински техничар, а рођен 8. фебруара 1969. године.

Како и претходне четири године, на челу општине функционисаће коалиција СНС, СПС-ПУПС-ЈС и ДСС.

Подсећамо, нови сазив земунског парламента конституисан је 24. јуна. Тада је за председника Ненад Врањевац (СНС), а за секретара поново Живота Јоцић.

СНС је на изборима 2. јуна убедљиво победила, освојивши 39 одборничких места, друга је била коалиција окупљена око социјалиста, са осам одборничких мандата, трећа Демократска странка са шест мандата, а цензус је прешла и коалиција ДСС - Двери, која има четири одборничка места.