Дечији осмех највећа награда

Н. Н. К. - И. Д. Л.

10. 11. 2012. у 20:55

Дечији осмех највећа награда
На традиционалној, 23. хуманитарној акцији "Вечерњих новости", прикупљено око 300 торти. Учествовале домаћице из Србије, Македоније, Црне Горе и Републике Српске

МИРИС шећера, воћа и чоколаде најављивао је у суботу од раних јутарњих сати слатку, али и хуманитарну акцију "Нај торте" у "Делта ситију". Централни атријум шопинг мола домаћице из целе Србије и региона напуниле су са 300 слатких ремек-дела која су мамила уздахе посетилаца тржног центра и позивала на "слатки грех". Ову традиционалну манифестацију "Вечерње новости" и Фонд хуманости Компаније "Новости" организују већ 23. пут. Као и претходних година, најлепше торте обрадовале су малишане у 14 београдских и панчевачких домова за незбринуту децу и свратишта, а ове године су симболично додељене 23 награде.

Деца су одушевљено обигривала око столова са маштовитим посластицама у облику срца, животиња, Барбика, јелке, док су мајке покушавале да их зауставе, али и да открију шта се крије испод шлага. Највећу пажњу свих привукле су торте у облику шаховске табле са фигурама Штрумпфете, Сунђер Боба, Твитија, као и она са ликом Новака Ђоковића и Феликса Баумгартнера са његовим историјским подвигом скока са ивице свемира, па је домаћица чак и обележила висину са које је скочио.

Вредне руке жена из Србије, Македоније, Црне Горе и Републике Српске умесиле су су и по две или три торте, како би обрадовале што више малишана. Београђанке су се распитивале за рецепте, технике и трикове за прављење велелепних торти, а многи су фото-апартом овековечили шарене и слатке призоре у холу, у нади да ће их "копирати" код куће.

- Свака јој част како је успела да направи торту са оволико штрумпфова и да их овако верно дочара - рекла је једна од суграђанки, док се дивила раскошној торти на столу. - Баш бих волела да ми каже колико је дуго правила фигуре. Кад би само ја то знала...

Жири је имао тежак задатак да изабере најбоље. Торте су оцењивали представница "Ненатекса" Наташа Томић, хотелијерски консултант Драган Николић, Јелена Мирковић из "Металца" и Раша Вујковић из "Студија 54".

Ипак, међу правим ремек-делима издвојила се шарена торта са мноштвом медведића и срца, на којој је писало "Деци с љубављу" коју је направила Весна Атковић из Руме. Друго место припало је торти икони коју је за ову прилику направила и украсила Драгана Крстић из Параћина, док је награда за треће место припала раскошној венчаној торти са постољем и столицом, вешто извајана рукама Гордане Нарић из Модриче.

Све учеснице на поклон су добиле поклон-пакет наше компаније у којем су се налазиле књиге, капе, састојци и "алат" за прављење торти, док су најбоље на поклон добиле путовања. Такође, као и сваке године, "Металац" је домаћице обрадовао комплетима шерпа, а сва удружења која су учествовала у акцији добила су и специјалне захвалнице и уметничке слике.

Званице је поздравила и директорка Фонда хуманости Компаније "Новости" Дивна Чанчаревић која је захвалила свим учесницама ове хуманитарне акције, као и онима који су помогли такмичење.

ЗАХВАЛНОСТ ДОНАТОРИМА

КОМПАНИЈА "Новости" захваљује свим спонзорима који су омогућили да и ове године малишани уживају у најлепшим и најмаштовитијим тортама, а домаћице које су их правиле добију вредне награде. Посебно захваљујемо удружењу "Ангелчиња" из Скопља, "Дијаманту", "Мони", "Донкафи", "Ненатексу", "Металцу", Српској фабрици стакла, "Подравки", "Др Еткеру", "Виледи", академској сликарки Станислави Пузигаћи, сликарки Савети Михић, слободном уметнику Слободану Вуковићу, "Српској традицији", "Тофију", "Мултиактиву", "Хало турсу", "Травелину", туристичкој агенцији "ЦМЦ", "Адријатику", Пролом бањи и "Дар" козметици.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације