У ДЕЛУ београдског насеља Жарково, од четвртка ујутру у прекиду је телекомуникациони саобраћај, поново због крађе бакарних каблова, због чега је скоро 2.500 становника остало без телефонских линија.

Екипе "Телекома" убрзо су изашле на терен како би отклониле квар, а како је саопштено из "Телекома Србија", потпуна нормализација телекомуникационог саобраћаја може се очекивати тек наредних дана.

Неколико сати касније, полиција је ухапсила Б. Д. (22) и З. М. (20), двојицу младића који су се увукли у конструкцију Бранковог моста,како би исекли бакарне каблове.

Према првим информацијама, лопове је прва приметила полицијска патрола Старог града, која је била у близини моста. Тачније, угледали су једног младића како, као да пропада, нестаје између две траке на мосту. Кренули су ка њему. Један од полицајаца се спустио за младићем, а друга двојица су направили заседу испод моста. Тада су у конструкцији Бранковог моста затекли Б. Д. и З. М. који су већ исекли око 15 метара каблова за телекомуникације.

После краће потере по самој унутрашњости Бранковог моста, лопови су савладани. Код њих је пронађен алат, као и делови бакарних каблова које су намеравали да продају.

Ухапшенима је одређен полицијски притвор од 48 сати, а још није тачно утврђено колика је штета причињена.