Варао на квадратима

В. М

понедељак, 29. 03. 2010. у 20:34

Варао на квадратима
Ухапшен директор грађевинске фирме "ЦФТ" Милорад Тепурић због преваре са становима. Осумњичен да је више пута продавао исте некретнине и тако зарадио најмање 82.000 евра

ДИРЕКТОР грађевинске фирме "ЦФТ" Милорад Тепурић(45) ухапшен је у понедељак због сумње да је више пута продавао исте станове у зградама на адресама Бранка Радичевића 21, Веселина Чајкановића 26б, и Књегиње Зорке 66. Претпоставља се да је, варајући грађане, Тепуровић зарадио најмање 82.000 евра.
Зарада коју је Тепуровић остварио, вероватно је већа од ове цифре јер се претпоставља да велики број грађана није пријавио да је обманут. Полиција је позвала све оштећене грађане да пријаве превару.
Ухапшеном директору одређено је задржавање до 48 сати и у том периоду ће бити изведен пред истражног судију.
- Милорад Тепурић је осумњичен да је варао купце тако што је неколико пута продавао исте станове у објектима у Београду - рекли су у полицији.
Иако нема прецизних података претпоставља се да је у престоници укупно неколико хиљада грађана преварено на овај начин. Један од последњих у низу сличних случајева био је инвеститор зграде у Книћаниновој улици 8, који је 13 станова продао више од 70 пута.
Најчешће се дешава да исте стамбене јединице препрода више суинвеститора који су укључени у посао. Забележене су, међутим, и сложеније преваре. Било је тако случајева да преварант изнајми стан као подстанар, плати кирију за неколико месеци унапред, а затим фалсификује документацију и прода га.
Овакве и сличне преваре требало би да буду спречене захваљујући централном регистру који је почео са радом ове године. У њему се налази евиденција свих оверених уговора о промету непокретности који су склопљени од почетка 2010. године. Потенцијални купци тако могу да провере да ли стан који желе да купе раније био продат.

ТЕЛЕФОН ЗА ПРИЈАВЕ
ПОЛИЦИЈА верује да је број преварених купаца станова већи од познатог. Оштећени грађани могу да се јави Полицијској управи града Београда на 011/279-7211.

РЕГИСТАР
У централни регистар неће се уности подаци о уговорима који су склопљени пре јануара ове године. Грађани могу да раније потписане уговоре поново овере да би били убачени у базу података и тако се заштите од могућих злоупотреба.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације