КАО по обичају, исплата пензија, осим најстаријих суграђана "привлачи" и разбојнике. Међутим, у среду су лопови "пожурили" и, два дана пре 10. у месецу, из две престоничке поште украли више од три милиона динара!
Први се на мети нашао објекат "ПТТ Србија" у Палисадској улици 1г, у насељу Беле воде. Двојица маскираних бандита, стари између 20 и 25 година, упали су око 8 часова у пошту и одмах уперили пиштоље у раднике.

- Да се нико није мрднуо! - препричали су очевици речи првог лопова. - Други је пришао старијем раднику обезбеђења и ударио га дршком пиштоља по глави. Несрећни човек је, обливен крвљу пао на под, а лопови су ушли иза шалтера и почели да празне касе.
Како смо незванично сазнали, бандити су у једном тренутку од запослених затражили да отворе сеф. У торбу су ставили сав новац намењен за исплату пензија, укупно 2,9 милиона динара! Лопови су после "акције" истрчали из објекта и аутомобилом побегли у правцу околних улица. Радници су позвали полицију, која је убрзо стигла и дала се у потрагу за лоповима, али без успеха. Екипа Хитне помоћи је повређеног радника обезбеђења превезла у Ургентни центар, где је збринут. Према последњим информацијама, његово стање је стабилно.
Шест часова касније, тројица маскираних лопова, старих од 16 до 20 година, "оробили" су пошту у Булевару ослобођења 98 у Јајинцима. Наоружани пиштољима и ножем, упали су у објекат када је у њему било неколико странака. Један од разбојника, висок око 170 центиметара, у црном шортсу и мајици, прескочио је шалтерски пулт, прислонио нож на грло једној од радница и наредио да испразни благајну. Уплашени радници су сав новац ставили у црну торбу и сиву кесу - укупно 250.000 динара. За то време, други лопов, са пиштољем у руци дежурао је на вратима. Трећи, кратко ошишан у фармеркама и светлој мајици, шетао је око поште и "чувао стражу". Сва тројица су имала рукавице.
После "операције", разбојници су побегли ка оближњем фудбалском стадиону "Народни хероји". На место пљачке убрзо је стигло десетак патрола полиције са псима трагачима и одмах су кренули у потрагу за лоповима.

ЈУРНЈАВА
КАДА су тројица разбојника са пленом истрчала из поште у Јајинцима, приметио их је један од житеља овог краја и потрчао за њима! Иако је знао да су, вероватно наоружани, човек их је јурио стотинак метара, али су они били бржи.