МАЈСТОРИ су опколили Земунску гимназију. Почела је реконструкција најстарије гимназије у граду. Сређују се оронули подови, плафони, инсталације, водоводна и канализациона мрежа и столарија. Укупна вредност радова је 32,9 милиона динара, а рок за завршетак је 18. децембар ове године.

- Намера нам је да образовање не трпи последице економске кризе, јер најбоље се из ње излази када се улаже у људе и њихово образовање - рекао је градоначелник Драган Ђилас. - Посебно сам срећан јер сам и ја био ученик ове школе. Земунска гимназија је била увек симбол и Земуна и града. До краја године ћемо средити то што смо обећали. Средићемо и Економску школу "Нада Димић", која је овде у комшилуку. Отворићемо две нове основне школе и још две нове правимо. Улагаћемо у Земуну још у школе "Соња Маринковић", "Бошко Палковљевић Пинки", "Илија Бирчанин".
Град ове године, како објашњава секертар за образовање Владирмир Тодић, планира и да најбоље средњошколце, уместо књигом, за успех награди - лаптопом.
- Најбоље ученике ћемо наградити компјутерима и тако их мотивисати да постигну што бољи успех - рекао је Тодић. - Ове године смо акценат ставили на Земун, јер има највише школских објеката. Потпуно ћемо изједначити услове рада у централним и рубним деловима Земуна.