Крпе се рупе

Н. В. Б.

уторак, 29. 01. 2008. у 19:57

Крпе се рупе
Грађевинска служба "Београд пута" наставила да уређује београдске улице. Путари асфалтирају улице и тротоаре, постављају сигнализацију, али санирају и оштећења која су направила комунална предузећа

ПУТАРИ су ових дана ангажовани у готово свим градским општинама, а највише посла имају у зони радова око старог Савског моста. На већини локација израђују тротоаре, а рупе на коловозу, које су се као печурке појавиле после недавних падавина, крпе у оквиру редовног одржавања.
У "Београд путу" кажу да је посао на вертикалној светлећој сигнализацији на прилазима Савском мосту обиман, и да овим радовима посвећују нарочиту пажњу.
- Улица Владимира Поповића, код Старог сајмишта, продужена је и укршта се са Земунским путем, па екипе раде на семафоризацији ове нове раскрснице - објашњавају у "Београд путу". - Семафори ће, такође, бити постављени и на Новосадском путу, код скретања за насеље Плави хоризонти.
Грађевинска служба поправља и оштећења на коловозу, било да су настала од леда и кише, или су их раскопавањем проузроковала комунална предузећа. Путари дневно санирају око тридесетак такозваних "намерних кварова".
Асфалтирање тротоара ових дана окупира највећи део времена екипама "Београд пута". Пешачке стазе уређују се у Савском венцу - Бирчанинова од Катићеве до Сарајевске, Вождовцу - улицама Краља Бодина, Варваринској, Палилули - Ратних војних инвалида, Звездари - Славујев венац. У Земуну, осим асфалтирања тротоара у Улици инжењера Атанацковића, путари постављају и рампе за инвалиде на Новосадском путу. Радници за постављање асфалта припремају и Раковачки пут, као и бројне улице у Гроцкој.
У овом предузећу наглашавају да је део радника још ангажован на дежурствима у Зимској служби, због потенцијалних падавина, и да су тренутни радови само замајац за предстојећу грађевинску сезону.

НОВИНЕ
НАСТАВЛЈЕНА је изградња и обележавање бициклистичких стаза на Новом Београду. Радници су почели са фарбањем црвеном бојом дела стазе који је у зони раскрснице. Прва тако обележена је раскрсница Хуга Клајна и Марка Челебоновића. Још једна новина је постављање соларних трептача у коловозу, којима су наглашени пешачки прелази, као у Улици Српских ударних бригада на Миљаковцу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације