Плате генералних директора јавних градских предузећа од септембра усклађиваће се према просечним платама њихових радника. Овакву одлуку донела је градска влада, а према њој, зарада генералних директора **Водовода и канализације**, **Електрана**, **Чистоће**, ГСП-а, **Зеленила**, **Погребних услуга**, **Студија Б**, **Аде циганлије**, **Београдске трвђаве**, **Сава центра** и Туристичке организације Београда највише може бити колико и 2,6 просечне плате по раднику.
Ова предузећа добијају различите дотације из буджета, док ће директори предузећа која немају **подршку** из градске касе - **Инфостан**, **Београд пут**, **Паркинг сервис**, **Београдске пијаце**, Јавно предузеће за стамбене услуге, Урбанистички завод и Дирекција за грађевинско земљиште, моћи да имају плату у износу највише три просечне плате радника.
- Мени не смета што неки директори имају веће плате од чланова Извршног одбора или градоначелника, јер на тим позицијама морамо имати квалитетне људе, али треба да постоје неке границе. У **Електранама**, рецимо, директор има око 50.000 динара плату, а овом одлуком она ће бити око 42.000. Надам се да ником неће пасти на памет да ову одлуку не поштује - наводи Ненад Богдановић, председник ИО.
Према Богдановићевим речима, чланови градске владе примају око 34.000 динара, а он, као председник, и градоначелница Радмила Хрустановић - око 36.000.