НЕОДОЉИВИ УШТИПЦИ ОД ЈАБУКА: Направљени по бакином рецепту, одлични су и врући и када се охладе
Нема чекања да тесто нарасте, лако и брзо се праве.
Састојци:
- 300 г брашна
- 2 веће јабуке
- 2 јајета
- 100 мл млека
- 50 мл киселе воде
- 20 мл уља
- 1 кесица прашка за пециво
- 1 кесица ванилин шећера
- 4 кашике шећера
- 1 кашичица цимета
- прстохват соли
Припрема:
Јабуке ољуштите и нарендајте на ситније ренде, па их поспите кашиком шећера и циметом. Одвојите беланца, па их умутите да добијете чврст снег. Жуманца умутите са преосталим шећером да запене, па додајте уље, млеко, а затим и брашно помешано са прашком за пециво. На крају сипајте киселу воду и миксером све умутите да добијете уједначену смесу.
Лагано додајте беланца и јабуке које сте оцедили од вишка сока. У добро загрејано уље кашиком вадите по мало теста и лагано спуштајте. Пржите неколико минута са обе стране док не добију лепу румену боју. Вадите их на убрус да се оцеде од вишка уља, а по жељи их пре служења поспите шећером у праху.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ОШТРА КРИТИКА ОРБАНА: Мађарски премијер послао поруку Ђорђи Мелони и Марин Ле Пен
МАЂАРСКИ премијер Виктор Орбан критиковао је шефице десничарских странака у Италији и Француској што нису постигле договор о удруживању у следећем сазиву Европског парламента.
14. 06. 2024. у 17:25
НЕВЕРОВАТАН СЛУЧАЈ БАХАТОГ ПАРКИРАЊА У БЕОГРАДУ: Погледајте шта је урадио возач "АМГ мерцедеса" (ФОТО)
БАХАТО паркирање у српској престоници није реткост, а најновији случај који нам долази из Београда оставио је све у шоку.
14. 06. 2024. у 15:23
ХРВАТСКА БРУЈИ О КОНОБАРУ ИЗ НИША: Нашли су га - добио је паре
"УВЕК гледам све с позитивне стране, па тако и посао који радим. Осмех је мој мото. Научио сам да је све у животу онако како ти то сагледаш, ако се жалиш и стално си незадовољан, такав ти је и цео живот."
13. 06. 2024. у 21:30
Коментари (0)