KO ĆE U SERIJU A? ''Orlovi'' imaju priliku da se posle više od 40 godina vrate u elitu

V.M.

21. 05. 2024. u 09:12

U prvoj utakmici polufinala plej-ofa za Seriju A fudbaleri Katancara će na stadionu ''Nikola Seravolo'' dočekati Kremoneze (20.30).

КО ЋЕ У СЕРИЈУ А? Орлови имају прилику да се после више од 40 година врате у елиту

Foto: Profimedia

Fudbaleri Katancara su mogli da se nađu direktno u polufinalu, ali slaba forma krajem regularnog dela sezone koju su završili sa uzastopnim porazima od Ternane i Sampdorije koštala ih je toga, pa su morali da igraju u četvrtfinalu.

Tamo su se ''orlovi'' sastali sa Brešom protiv koje su bili veoma blizu ispadanja, gubili su dva puta i delovalo je da će ispasti jer su sudijski nadoknadu drugog poluvremena dočekali sa minusom od jednog gola, ali pogotkom Donarume u 96. minutu izborili su produžetke.

Tamo su bili bolji rival, dominirali su i preko Brinjole, odnosno Jemela izborili su plasman u četvrtfinale (4:2).

Očigledno je da je Katancaro ekipa u usponu, jer je prošle godine osvojio Seriju C, a sada su nadomak plasmana u elitu u kojoj nisu igrali još od 1983. i tako bi mogao da ponovi uspeh Ipsviča koji će nakon uzastopnih promocija zauzeti mesto u Premijer ligi iduće sezone.

Sa druge strane, Kremoneze je blizu ekspresnog povratka u elitu iz koje je ispao prošle godine nakon veoma loših nastupa na debiju u njoj. Ove godine je bio konstantan u vrhu tabele, igrao je dobro tokom čitave kampanje i na kraju ju je završio na četvrtom mestu.

Zbog toga se našao direktno u polufinalu plej-ofa, a određeno samopouzdanje pred večerašnji meč daje im to da su među najboljim gostujućim ekipama u Seriji B.

Kremoneze je na 19 utakmica na strani ostvario deset pobeda i sakupio 35 bodova, a jedina bolja ekipa od njih u gostima u čitavoj ligi bila je Parma koja se osvojila titulu.

Glavna uzdanica ''vukova'' je centafor Masimo Koda, iskusni Italijan je godinama već među boljim napadačima u Seriji B i ponovo je odigrao odličnu sezonu sa 16 pogodaka i dve podeljene asistencije.

Što se tiče izostanaka, domaćini će biti bez Situma, Giona i Đuzepea Ambrozina, dok će kod gostiju meč propustiti Kolokolo i Feliks Afena Đan.

Na dva ovosezosnka duela večerašnjih rivala, ovi timovi su odigrali mečeve bez golova i oba meča su završena rezultatom 0:0.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: X (kvota 3,25)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TAJNI SASTOJAK: Ovo niko nije očekivao! Evo kako je, zapravo, Novak Đoković noću napravio podvig na Rolan Garosu o kome sada priča ceo svet