SRBI KREĆU U EVROPU! Kup je (skoro) sve rešio, evo koji naš klub igra koje evropsko takmičenje - samo još jedna dilema!

Novosti online

21. 05. 2024. u 22:25

Finale Kupa Srbije u fudbalu je završeno, a time i rešena jedna dilema oko toga koji srpski klub ide u koji od evro-kupova.

СРБИ КРЕЋУ У ЕВРОПУ! Куп је (скоро) све решио, ево који наш клуб игра које европско такмичење - само још једна дилема!

Foto: EPA-EFE/JEAN-CHRISTOPHE BOTT

Crvena zvezda je kao novi/stari prvak Srbije obezbedila učešće u baražu za Ligu šampiona, odnosno samo jedna prepreka je čeka do elitnog društva.

Partizan, kao drugoplasirani, ide u kvalifikacije za Ligu šampiona, ali ga čeka duži put od "večitog rivala" - započeće svoju evropsku priču od drugog kola kvalifikacija (potom postoji i treće, pa pomenuti baraž, tj. "plej-of", kako UEFA naziva tu završnu eliminacionu rundu).

TSC, kao treći iz Superlige, ide u kvalifikacije za Ligu Evrope. To se ne bi desilo da je Vojvodina osvojila Kup, jer bi onda ona išla u pomenuto takmičenje, a ekipa iz Bačke Topole u kvalifikacije za Ligu konferencija.

Ovako, imajući u vidu da je Zvezda pobedila Vojvodinu u finalu Kupa, TSC će biti deo preliminarnih borbi za drugo po snazi evropsko takmičenje, a u kvalifikacije za Ligu konferencija idu dva tima po plasmanu iz Superlige, četvrtoplasirani Radnički 1923 iz Kragujevca i - petoplasirani tim.

A ko će to biti?

"Voša" je u prednosti pred poslednje kolo, ima bod više u odnosu na Čukarički. Novosađani dočekuju sedmoplasiranu Mladost i treba samo da sebi ne dozvole kiks, koji bi "brđani" mogli da iskoriste. Međutim, "Čuka" ima veoma težak zadatak - jer gostuje Zvezdi, i to na njenoj šampionskoj proslavi.

Bonus video: Ovo su deca skandirala Bugarima na meču Srbija - Bugarska u Leskovcu

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TAJNI SASTOJAK: Ovo niko nije očekivao! Evo kako je, zapravo, Novak Đoković noću napravio podvig na Rolan Garosu o kome sada priča ceo svet