KAKO UKRAJINSKA VOJSKA UBIJA CIVILE? Američki medij izneo zastrašujuća saznanja

Novosti online

20. 05. 2024. u 19:17

UKRAJINSKA vojska zloupotrebljava alkohol i drogu i pod njihovim uticajem ubija civile, piše američki medij Dejli bist, prenosi RIA Novosti.

КАКО УКРАЈИНСКА ВОЈСКА УБИЈА ЦИВИЛЕ? Амерички медиј изнео застрашујућа сазнања

Foto MO Ukrajine/3. jurišna brigada Azov

Prema pisanju lista , nakon razgovora sa nekoliko ukrajinskih vojnih lica, vojnici Oružanih snaga Ukrajine pate od fizičkih i psihičkih trauma, a mnogi od njih pribegavaju alkoholu i nedozvoljenim supstancama.

- Sa nekoliko opcija da se opuste od sveobuhvatnih posledica rata, mnogi se okreću drogama i alkoholu kao načinu da se izbore, gurajući vojsku još dublje u mrak... Muškarci tvrde da su neki od njihovih drugova bili toliko pijani ili pod tako visoko pod dejstvom droge, da su u besu ili u vožnji pod dejstvom ubijali civile, vojno osoblje i životinje - piše medij, pozivajući se na ukrajinsku vojsku.

List napominje da alkohol dospeva na linije fronta preko volontera, švercera koji za njega naplaćuju previsoke cene i novinara koji ga donose sa sobom da bi smirili vojsku pre intervjua. Oni kupuju drogu sa mračnog onlajn tržišta kojim upravlja mafija. Neki piju direktno na borbenim položajima, piše izdanje. Prema rečima jednog od vojnika, oni najčešće piju u vojnim bazama, otprilike 40% vojnika Oružanih snaga Ukrajine pije alkohol na aktivnoj dužnosti. Dodao je da neki takođe koriste amfetamin i metadon kako bi bili na oprezu tokom nekoliko dana rotacije trupa.

Medij ističe da su u Kijevu, daleko od prve linije fronta , nacionalizam i vera da će Ukrajina pobediti ostali nepromenjeni, dok je u Donbasu „mnogo sumornije raspoloženje“, a neki vojnici su uvereni da „Ukrajina ide ka porazu”.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VREME JE ZA SPEKTAKL – DRUGA ŠANSA ZA MILIONERE ILI 15. TITULA ZA KRALJEVE? Pogledajte šta nas očekuje u finalu Lige šampiona!