HITNO UPOZORENJE RHMZ, SKLANJAJTE SE SA ULICA: Ovi delovi su sledeći na udaru, kod Loznice tukao grad veličine oraha (FOTO/VIDEO)

Novosti online

21. 05. 2024. u 16:36

VELIKO olujno nevreme praćeno kišom i gradom veličine oraha poharalo je Podrinje i jugozapadnu Srbiju, a naročito sever Zlatiborskog okruga.

ХИТНО УПОЗОРЕЊЕ РХМЗ, СКЛАЊАЈТЕ СЕ СА УЛИЦА: Ови делови су следећи на удару, код Лознице тукао град величине ораха (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: V. Mitrić

Najviše su na udaru bili Bajina Bašta, Čajetina, Užice, Požega, Kosjerić i Loznica, a sada je RHMZ izdao hitno upozorenje da će se nevreme u naredna 2 časa širiti ka Kolubarskom okrugu i severu Moravičkog okruga.

Istovremeno, oblačnost iz Semberije i Slavonije zahvatiće zapadne delove Bačke i Srema uz pojavu intenzivnih pljuskova sa gradom i jakim vetrom i u ovim oblastima, upozorio je RHMZ.

Foto: V. Mitrić

U Lipničkom Šoru kod Loznice padao je grad veličine oraha, javlja dopisnik "Novosti".

Nevremenu je prethodila višesatna teška omorina. Kiša, i dalje, ne staje, a oblaci su zaposeli i reke Jadar, Drinu, Gučevo i oranice kraj njih i između njih. Kraj Drine grad je bio veličine većeg oraha.

Tljakođe, oko 15 časova jaka kiša i grad sručili su se na Užice, prethodno je ovaj talas zahvatio okolna sela Potočanje, Krvavci, Zlakusa…

Foto: V. Mitrić

Za sada nema podataka o eventualnoj materijalnoj šteti, ali je izvesno da će biti na poljoprivrednim kulturama, posebno na voću, u brojnim malinjacima u užičkom kraju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKAV ČOVEK! Evo u čemu je Dušan Vlahović došao na pripreme fudbalske reprezentacije Srbije za EURO 2024 (FOTO)