Večni simbol elegancije i ženstvenosti je mala crna haljina. Da li možete da zamislite ijednu letnju kolekciju bez ovog komada? Od kada se pojavila na modnoj sceni dizajnerima je nezaobilazna inspiracija. Danas je možemo videti u raznim izdanjima, ali uvek pod istim imenom - “mala crna haljina”.

Stilisti kažu da ona ženama daje posebnu dozu elegancije, otmenosti i seksepila, zbog čega i jeste neizostavna. Iako je u trendu u bilo koje doba godine, razlikuje se po pitanju materijala i forme. Modeli koji su se pojavili u novim kolekcijama, još su moderniji i atraktivniji, a dizajneri su uspeli da ih usklade uz različite stilove.

Tako u velikom izboru možete da vidite one različitih dužina i krojeva. Ističe se mala crna haljina sa asimetrijom u gornjem ili donjem delu. Moderni su i modeli dizajnirani od materijala koji prianjaju uz telo i ističu figuru, kao i uska crna haljina koja prati siluetu sa ili bez rukava. Aktuelni su i komadi ukrašeni čipkom, resama, šljokicama, kao i oni sa istaknutim dekolteom i dubljim izrezima. Hit leta je i lepršava crna haljina koja ima malo streča, a idealna je za svako doba dana. Osim toga, odlično stoji i uz ravnu obuću i plaforme i visoke potpetice.