Suva koža je problem oba pola, koji žene uspešno rešavaju hranljivim kremicama, dok muškarci najčešće reaguju tek kada lice počne da se peruta. To se naročito događa u hladnim danima, jer kožu dodatno isušuju vetar, hadnoća i smog napolju, kao i suv vazduh u zatvorenom prostoru. Kada licu nedostaje vlaga, ono gubi elastičnost i stvaraju se bore. Sada je pravi momenat da to sprečite...
o Nemojte da se umivate ledenom ili vrućom vodom iz slavine, licu mnogo više prija sobna temperatura vode. Pošto se umijete, ne trljajte lice peškirom, već ga samo nežno prislanjajte uz lice, tek toliko da upijete višak vode.
o Lice perite blagim losionima i blagim sapunima, nikako onima za ruke jer su suviše agresivni za kožu.
o Radijatori, klima uređaji i duvanski dim mnogo isušuju vazduh, zato redovno provetravajte prostorije u kojima boravite, naročito spavaću sobu. Dobro bi bilo i da na radijatore okačite ovlaživače vazduha.
o Ujutru i uveče stavljajte kremu za lice namenjenu suvoj koži, a ako vam se lice mnogo peruta, onda ga mažite i pre svakog izlaska napolje. Nagla promena temperature, iz toplog u hladno, oštećuje epiderm.