ODMOR na Zakintosu za 99 evra i paket-aranžman za Krit sa avionskim prevozom za 120 evra u špicu sezone - samo su neke od last minit ponuda koje se ovih dana mogu naći u turističkim agencijama.

Super popust, specijalna ponuda, predlog dana, ultra last minit ili promotivna nedelja - turističke agencije su ovog jula bile kreativne u ponudili last minita kojih je više nego ikada. Srpski turisti su aranžmane za Grčku počeli da uplaćuju još prošlog novembra i do marta je prodata polovina putovanja za Egej. “Zahvaljujući” kiši i hladnim danima sezona je počela kasnije nego ranijih godina i to se automatski odrazilo na prodaju preostalih aranžmana.

- Mnogi su zbog školskih obaveza dece bili prinuđeni da sačekaju sredinu jula i oni će za stres oko upisa u gimnaziju ili fakultet biti nagrađeni ovim popustima - kaže Jelena Milanović iz “Viva travela”. - Međutim, ovakvih popusta biće do sredine jula i ne treba ih očekivati u avgustu. Kako se približava avgust, srpski turisti koji nisu na vreme rezervisali odmor, razgrabe sve što je preostalo.


PROČITAJTE JOŠ:
SA GRADINE SAVET DOMAĆIM TURISTIMA: Krećite sredinom nedelje

U agencijama podsećaju da je last minit drugo ime za “ugrabi priliku” i da kod ovih, povoljnih ponuda ne može da se bira ni smeštaj, a ni vreme polaska. Tako, recimo, u “Vivi” oni koji su spremni da na odmor krenu 13. jula mogu da biraju Olimpsku regiju (sa autobuskim prevozom) za 169 evra. Autobus i smeštaj na Zakintosu je 99 evra! Ko sledeće nedelje hoće da krene na Lefkadu uštedeće 100 evra po osobi, a na Krit ili Krf 120 evra! Paket-aranžman, sa avionskim prevozom, za Skijatos košta 199, a za Rodos 239 evra.

- Vremenske prilike su učinile da je manji nivo tražnje i zato smo ponudili velike popuste, pa 300 evra mogu da se biraju grčka ostrva - kaže Zoran Arsenović iz “Kontikija”. - Uplate za avgust su odlične i svako ko se dvoumi ne treba da se nada last minitu posle 20. jula. Takođe, specijalnih ponuda za Tursku i Egipat nema, jer je tamo sunce garantovano.