SPORTSKO-REKREATIVNI centar „Sunčana reka“, gde plahovita Drina „grli“ legendarno Gučevo, sve do proleća gostima nudi smeštaj jeftiniji za 100 odsto, potvrdio je Zoran Mirković, direktor tog kompleksa. Umesto 2.700 dinara, pun pansion u „Sunčanoj reci“ sada košta 1.350 dinara.

Od pre nekoliko dana ovo preduzeće u ponudi ima i 50 apartmana u Banji Koviljači, gde je cena smeštaja za tri osobe 1.600 dinara.

Drina je, početkom decembra prošle godine, načinila velike štete ovom turističkom odredištu. Sve je, u međuvremenu, u značajnoj meri, popravljeno tako da uveliko ima gostiju iz svih krajeva zemlje, inostranstva, Republike Srpske... Škola jahanja, vožnja čamcem po Drini, sve do Zvornika i nazad, pešačenje kraj reke, planinarenje po obližnjem Gučevu, uz kulturno-zabavne sadržaje, dobar izbor hrane i pića, samo je deo sadržaja koji „Sunčana reka“ nudi gostima.

KAKO STIĆI „Sunčana reka“ se nalazi na osam kilometara od Loznice, dva kilometra od Banje Koviljače, 17 kilometara od Malog Zvornika, 145 kilometara od Beograda i 143 kilometra od Novog Sada. Od Šapca je udaljena 61, a od Valjeva 79 kilometara, i uz sami je put Loznica - Ljubovija i Bajina Bašta. Udaljena je četiri kilometra od graničnog prelaza Trbušnica i 13 km od graničnog prelaza „Novi most“ u Malom Zvorniku.

 

- Naše bungalovsko naselje „Robert de Niro“, uz kongresne i seminarske sale, muzejsku postavku o Podrinju u minulim decenijam i vekovima, a sve u ambijentu starih vremena i miris jela naši prabaka, mesto je koje je osvojilo srca i najprobirljivijih gostiju - ponosno će Mirković. - Gosti su o „Sunčanoj reci“ ispevali pesme, snimili manje ili duže dokumentarne filmove, urađeni su mnogi crteži, napisani đački sastavi... Baš se radujem kad vidim kako ljudi ovde zaista uživaju. I posle velikih poplava, smogli smo snage da „Sunčana reka“ ponovo zablista.

Ručak je ovde posebno atraktivan: na drvenim tacnama i u drevnim posudama gost dobija sir, dimljeni sir, stari i mladi kajmak, pitu od sira, pohovane bukovače, teletinu ispod sača, teletinu sa kajmakom ispod sača. Na trpezi je i jagnjetina ispod sača, dimljena prasetina ispod sača, pa sve do tufahija i pita sa višnjama i drugim voćem, a sve to pečeno u starinskoj furuni...

INFO

* Kafa u „Sunčanoj reci“ je 60 dinara, bezalkoholna pića su, u proseku, 115 dinara, domaća žestoka pića su od 90-100 dinara, pivo oko 110 dinara, litar vina je 500 dinara...

* Jela sa roštilja koštaju od 400 dinara.

* Teleća čorba je 190, riblja čorba 240 dinara, a gotova jela 250 dinara.