U VRANjU će se od 18. do 22. avgusta održati kulturna manifestacija „Stari dani“. Ovogodišnji program manifestacije obećava odličan četvorodnevni provod za sve uzraste.

Prvog dana će u pešačkoj zoni u centru grada biti otvoren „Salon knjiga“ i „Etnosajam“. Uveče će u Pribojčićevoj kući biti predstavljena knjiga Čedomira Minića „Razglednice iz starog Vranja“. Esra Ersen, turska umetnica, će u četvrtak, 19. avgusta, predstaviti video-instalaciju kako su se gradila i čemu su sve služila turska kupatila. Performans će biti prikazan u vranjskom amamu.

 

BUDŽET ČETIRI MILIONA

IAKO pokrenuta sa idejom da bude tradicionalna, manifestacija „Stari dani“ održava se tek drugi put. Prošle godine nije održana, jer nije bilo para. - Ove godine su pripreme počeli na vreme i animirali, čak, 45 sponzora. Iz budžeta je izdvojeno 1,5 miliona dinara, a cela manifestacija koštaće četiri miliona dinara - kaže Zoran Najdić, predsednik Organizacionog odbora „Starih dana“.

„Merak veče“ namenjeno je starijoj generaciji, jer nastupaju lokalni pevači Branimir Stošić i Ivana Tasić i legendarni Zvonko Bogdan i tamburaši.

„Magična truba“ je treće večeri, kada će virtuoznim sviranjem Vranjance zabavljati Feruz Mustafov, trubački orkestar Bobana Markovića i beogradska grupa „Kal“.

Četvrtog dana u pešačkoj zoni organizuje se prezentacija hrane iz vranjskog kraja, da bi uveče u okviru „Novog doba“ nastupio vranjski bend „Džoli Džamper“, beogradska grupa „Vrum“ i di-džej Flip. Zvezde večeri su svakako „Partibrejkersi“.

U nedelju izložbu vajarskih dela imaće Selman Trtovac. Manifestaciju će zatvoriti etnosastav iz Makedonije, „Balkanika“ i Sanja Ilić.