ZA sve one koji svoj godišnji odmor žele da provedu aktivno za njih je Golubac idealna destinacija.

Ovaj grad na obali Dunava predstavlja pravi prirodni rezervat, sa svojim Homoljskim planinama i Crnim vrhom, klisurama, izvorima i vodopadima. Na njegovom području nalazi se i svetski poznat nacionalni park Đerdap, koji se prostire na 64.000 hektara, uz bogatu floru i faunu i obilje lekovitog bilja.

Gosti na raspolaganju imaju mnogobrojne staze za šetanje, od kojih mnoge vode do vodopada i virova, do Gvozdenih vrata sa četiri klisure i tri kotline. Usput će naići i na 15 vidikovaca, sa kojih se pružaju prelepi, panoramski pogledi. Tu su i klisura Gospođin vir i kanjon Brnjičke reke, čije se bočne stene uzdižu do 300 metara visine, sa oko 11 kilometara šetnih staza.

Nikako ne treba propustiti obilazak Golubačkog grada i manastira Tumane. U okolini Golupca su i mnogobrojni salaši, kao i etno-kuće u Dobri i Sladincu, sa pokućstvom iz 18. i 19. veka. U samom gradu gosti imaju sve uslove za sportove na vodi, naročito za jedrenje, jer je ovaj deo Dunava najpovoljniji za jedriličare.

Tu su i brodići za krstarenje i jednodnevne izlete, koji se organizuju prema željama gostiju. Raznovrstan je i izbor smeštaja, počev od hotela “Golubački grad” na obali Dunava, preko soba i apartmana u privatnim kućama u Golupcu, Dobri, Vincima i Usiju, do drvenih kućica u naselju Čezava.

INFO

Golubac je od Beograda udaljen 130 km

Sobe koštaju od 1.300 dinara

Boravišna taksa je 70 dinara