KOMPANIJA „Simpo“ iz Vranja, nakon usvajanja Unapred pripremljenog plana reorganizacije (UPPR), radi punom parom i do kraja godine ima sklopljene poslove u punom kapacitetu, izjavio je generalni direktor kompanije Slađan Disić.

Pročitajte još: "Simpo" doneo radost u malenu Radovnicu


Pravosnažnošću UPPR-a, „Simpo“ redovno izmiruje sve svoje obaveze prema javnim preduzećima, lokalnim poreskim administracijama i svim svojim poveriocima, ističe generalni direktor ocenjujući da je kompanija sada potpuno stabilna i ekonomski održiva. Disić je predstavnike rukovodstva Grada Vranja, tokom obilaska proizvodnih pogona, upoznao sa rezultatima i planovima „Simpa“ i zahvalio se na podršci.Pročitajte još: MOGUĆA EKOLOŠKA KATASTROFA: Simpo isključio grejanje bujanovačkoj fabrici


- „Simpo“ ima tržište, zahtevne i relevantne kupce i trenutno smo u situaciji da iz svog tekućeg poslovanja izmiruje sve svoje obaveze. Time pružamo direktnu i indirektnu podršku lokalnoj samoupravi u svim sredinama gde imamo svoja predstavništva, pogone i salone – rekao je direktor.

Vranjska kompanija ima sklopljene poslove i redovnom plasmanu i opremanju hotela i studentskog doma u Dablinu, hotela „Slavija“ u Budvi i hotela u Vranju, a krenulo se i u posao opremanja renovirane zgrade vranjskog pozorišta, najavo je Disić.

Gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković je konstatovao da „Simpo“ ostaje motor razvoja Vranja i celog okruga i prepoznatljivi brend.


- Najbitnije je da „Simpo“ od 1. maja redovno plaća sve svoje obaveze što znači i veći izvorni rihod za lokalnu samoupravu – rekao je gradonačelnik.

On se zahvalio i državnom vrhu što je prepoznao značaj „Simpa“ za Vranje i celu Srbiju.

PLATE

Plate zaposlenih u „Simpu“ zavise od izvršenja normativa i plana realizacije, i kreću se od 31.000 do 35.000 dinara u proseku na mesečnom nivou, a Slađan Disić navodi da je moguće da do kraja godine budu i veće. Plata generalnog direktora i izvršnih direktora je jednaka i iznosi prosečno 97.000 dinara mesečno.