KLINA - Učenicima u školama u Vidanju, Crkolezu i Osojanu, njih šezdesetak dobilo je početkom školske godine poklone u vidu školskog pribora od odbornika Skupštine grada Kikinde.Naimeprema rečima Božidara Šarkovića, predsednika Privremenog organa opštine Klina ovaj poklon olakšaće nastavu za šezdesetak osnovaca u školama koje se nalaze u opštinama Klina Istok i Srbica .

Pročitajte još: G.I. SDP: Preko potrebno jedinstvo

- Naši gosti koji su donirali đacima školski pribor obećali su da neće stati samo na ovoj donaciji već da će nas sagledati i drugim vidovima pomoći a ono što nas je posebno ganulo jeste njihovo oduševljenje našim mališanima koji su uprkos životu u strahu i izolaciji ipak radosna i pametna deca i dobri đaci - ističe predsednik Šarković i napominje da osnovnu školu u Vidanju koja je sagrađena sredstvima Vlade Srbije 2016 godine za sada pohađa samo osam učenika ali da u selu ima još manje dece tako da se nadaju povećanju broja školaraca iduće godine.

Ono što je bitno po njegovim rečima jeste da roditelji iz srpskih škola u metohijskim sredinama ne ispisuju učenike, a što je osnov njihovog opstanka na ovom području. Inače, Vidanje kod Kline broji više od stotinu srpskih žitelja sa više od 30 povratničkih porodica.