Most kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića, koji preko Drine povezuje Zvornik i Mali Zvornik, od danas je zatvoren za saobraćaj zbog rekonstrukcije.

Saglasnost za zatvaranje mosta, koji je granični prelaz između BiH i Srbije, u trajanju od tri meseca dali su nadležni organi obe zemlje.

Most će biti zatvoren dok budu izvođeni neki od radova koji most čine nebezbednim za pešake.

PROČITAJTE JOŠ - Rekonstrukcija mosta između RS i Srbije od 12. avgusta

Grad Zvornik će zajedno sa opštinom Mali Zvornik obezbediti autobus koji će saobraćati na relaciji Karakaj-Zvornik, odnosno Mali Zvornik-Novi most u Karakaju, a koji će pomoći građanima oba grada da prelaze sa jedne na drugu obalu.

Vlada Srbije izdvojila je 600.000 evra za rekonstrukciju ovog mosta na kojem će u prvoj fazi radova biti obuhvaćeno skidanje sadašnje kolovozne mase i asfaltiranje gazeće površine mosta, javila je Srna, a prenosi RTRS.

Prema tenderu, radovi će trajati 12 meseci, planirano je da izvođač radova za tri meseca uradi glavne radove nakon kojih bi most bio otvoren za pešake, dok bi u preostalom periodu bili izvođeni radovi koji neće uticati na bezbednost građana koji koriste ovaj granični prelaz.