ZAHVALjUJUĆI domaciji ovdašnjih preduzeća, Opšta bolnica "Dr Radivoj Simonović" u Somboru bogatija je za novi medicinski uređaj - infuzionu pumpu. Reč je o sofisticarnom medicinskom uređaju namenjenom za infuziju lekova u sistem pacijentove cirkulacije, koji omogućava potpunu kontrolu doze leka i rastvora koji se daje bebama, čime se smanjuju greške i doprinosi poboljšanju medicinske nege pacijenata.

Naime, akcija nabavke novog uređaja sprovedena je na inicijativu Momira Miokovića, koji je uz pomoć donatora - preduzeća "Džimi komerc" i "Meteor komerc", Poljoprivredne stručne službe Sombor, Veterinarske ustanove "Proteinka" i javno-komunalnih preduzeća "Energana", "Vodokanal" i "Zelenilo", kao i firme Meditech, koja je uvezla aparata i pritom se odrekla svoje zarade - prikupio potreban novac, zahvaljujući kojem je kupljen ovaj izuzetno važan aparat vredan 182.000 dinara.

Prema rečima Momira Miokovića, na ideju o kupovini novog uređaja došao je u razgovoru sa načelnikom Odeljenja za pedijatriju dr Milanom Arnautom, s ciljem da se pruži pomoć u lečenju, pre svega najmlađih.

PROČITAJTE I:BESPLATNA SEDIŠTA ZA MALIŠANE: Akcija kraljevačkog Saveta za bezbednost saobraćaja

- Na ovaj način želim, kako u svoje ime, tako i u ime donatora, da uputim poruku svima onima koji su u mogućnosti da se uključe u ovakve i slične akcije, da slede ovaj primer, te pruže pomoć tamo gde je najpotrebnija. Deca su naša budućnost, ali i jedna od najosetljivijih kategorija društva, te se zato zajednički moramo truditi da ih maksimalno zaštitimo i omogućimo im odgovarajuće uslove, kako u svakodnevnom životu, tako i u onim malo težim danima, kada im je neophodna medicinska pomoć - kazao je Mioković.

Princeza Katarina Karađorđević sa lekarima

Princeza Katarina Karađorđević takođe je isporučila medicinsku opremu ovoj ustanovi - električne krevete za intenzivnu negu sa dušekom i transformatorom, aparate za aspiraciju i merenje krvnog pritiska, invalidska kolica i ostalu medicinsku opremu, vrednu oko 30.000 evra.

- Do sada smo, pored deset električnih kreveta koje smo dobili zahvaljujući Fondaciji princeze Katarine, imali samo osam ovakvih kreveta. Ovi koje smo dobili smešteni su u jedinice internog odeljenja i odeljenja za hemodinamiku. Pored toga, dobili smo šest kanti za bio-otpad, dvoja invalidskih kolica i ostalu medicinsku opremu, koji su od izuzetnog značaja za dalji rad sa pacijentima - kaže dr Darko Kosanović, zamenik direktora Opšte bolnice.


OD PROVIZIJE EKG

FIRMA Meditech, koja se, inače, bavi uvozom medicinske opreme, nedavno se odrekla svoje zarade i prilikom kupovine EKG aparata za ambulantu u Bačkom Monoštoru.