Oficir Policijske uprave (PU) u Jagodini Dejan Jovanović izjavio je danas da će policija pojačati obilaske turističkog kompleksa "Đurđevo brdo", kao i kontrolu saobraćaja u njegovoj blizini i preduzeti sve mere iz svoje nadležnosti, kako bi svi oni koji leto provode u ovom gradi bili bezbedniji.

"Našim pojačanim prisustvom u turističkom kompleksu, edukativnom predstavom, sastancima s predstavnicima kućnih saveta, želimo da pokažemo našim sugrađanima ali i brojnim posetiocima i turistima, da smo uvek tu za njih i da brinemo za njihovu bezbednost", rekao je Jovanović.

On je dodao da će biti podeljeni flajeri koji su svojevrsni podsetnik na najznačajnije poruke o tome kako zaštititi lične stvari i imovinu.

PROČITAJTE JOŠ - Leskovac: Vozni park za javnu higijenu

Jovanović je to rekao posle sastanka održanog u PU, s prestavnicima Grdske uprave, "Akvaparka", Centra za kulturu, Crvenog krsta, Turističke organizacije, Gradskog pozorišta i Plesne škole "Laluna".

Tema sastanka je bila bezbednost posetilaca Turističkog kompleksa "Đurđevo brdo" i građana Jagodine tokom letnjih meseci, pod nazivom "Bezbedno i sigurno leto 2019".

Cilj ovog zajedničkog sastanka je "podizanje stepena bezbednosti posetilaca turističkog kompleksa ''Đurđevo brdo'', kao i svih građana Jagodine, u saradnji sa partnerima", objasnio je Jovanović.

Jagodinu dnevno poseti dve do tri hiljade turista a vikendom, zbog bazena "Akva parka", i tri puta više.