NOVOSADSKO Novo naselje spojeno je sa Futoškim putem Bulevarom Bate Brkića, modernom saobraćajnicom, koja će omogućiti kvalitetniji život građanima i stvoriti uslove za nastavak ulaganja u taj, zapadni deo grada.

To je istakao gradonačelnik Miloš Vučević koji je, u prisustvu velikog broja građana, razgledao novoizgrađeni bulevar dužine 550 metara, širine 40 metara, koji ima dve kolovozne trake sa po dve saobraćajne, razdelno ostrvo, pešačke i biciklističke staze, parking i zeleni pojas.

- Ova velika investicija je završena pre ugovorenih rokova. Nastavljamo da menjamo konfiguraciju grada i da stvaramo uslove za nova ulaganja u ovaj deo grada koji je decenijama bio zapušten - izjavio je gradonačelnik, podsetivši da je u Novom Sadu pre manje od mesec dana otvoren i novi Sentandrejski bulevar.

Tom saobraćajnicom biće umnogome olakšana komunikacija između Novog naselja i Futoškog puta i umanjene saobraćajne gužve na uglu bulevara Jovana Dučića i Slobodana Jovanovića, objasnio je Vučević, i dodao da je ovaj bulevar izuzetno važan za Tozinovac, deo grada koji je bio višedecenijski zapušten.

PROČITAJTE JOŠ - OBNOVA KUĆE ČUVENOG RATNIKA: Još živi sećanje na Dragutina Matića


- Zato smo uporedo radili i na blokovskom uređenju, a ulaganja ćemo nastaviti - kazao je gradonačelnik, i najavio u obližnjem bloku izgradnju još jedne podzemne garaže kako bi, uz novih 120 parkirališta, problem parkiranja bio dodatno ublažen.

Realizacija projekta izgradnje Bulevara Bate Brkića bila je na "stendbaju" decenijama.

- U nekadašnjem Zavodu za izgradnju grada, sada Upravi za građevinsko zemljište i investicije, neki inženjeri počinjali su pripravnički staž na tom projektu, a danas su pred penzijom - dodao je gradonačelnik.

Iz budžeta Grada je za ovu veliku investiciju izdvojeno 870 miliona dinara. Od tog iznosa, oko 500 miliona dinara potrošeno je na rešavanje imovinsko-pravnih odnosa i otkup nekretnina, dok su sami radovi koštali oko 370 miliona dinara.SLEDEĆE GODINE - KORIDOR

ZA sledeću godinu planirano je "produženje" Bulevara Bate Brkića prema Telepu i spajanje sa Bulevarom patrijarha Pavla, proširenjem Ulice Ilariona Ruvarca, čime će biti stvoren koridor koji će spojiti dva dela grada.

BAZEN NA SATELITU

VUČEVIĆ je najavio i da nadležni u Gradu predano rade na rešavanju problema u vezi sa lokacijom na Satelitu, na kojoj je pre desetak godina bila predviđena gradnja bazena. Taj bazen će biti izgrađen, a njime će upravljati Grad.