Predsednik Opštine Gračanica Srđan Popović položio je kamen temeljac za dogradnju OŠ "Kralj Milutin" u Gračanici.


Projekat predviđa izgradnju četiri učionice, renoviranje podova, opremanje učionica, rekonstrukciju fiskulturne sale, postavljanje mokrog čvora i stolarije kao i ugradnju grejanja.


Sredstva za ovaj projekat obezbeđena su iz lokalnog budžeta u visini od 330.000 evra, a prema planu, radovi bi trebalo da traju tri meseca.


Prema rečima predsednika Popovića, ulaganjem u obrazovanje i izgradnjom škola, ulaže se u budućnost i u opstanak na Kosovu.


"Želimo da stvorimo najbolje uslove za školovanje našoj deci, da ulažemo u obrazovanje jer na taj način ulažemo u naš opstanak ovde", rekao je Popović, navodi se u saopštenju Opštine.


U Osnovnoj školi "Kralj Milutin" funkcionišu i dve srednje škole, sa preko 1.100 učenika, a ovim proširenjem dobiće, kaže se, adekvatne uslove.


"Početkom naredne godine biće završen i Srednjoškolski centar u Lapljem Selu i na taj način rasteretićemo objekte", rekao je predsednik Opštine Gračanica.


Popović je istakao da je početak današnje igradnje rezultat dogovora direktora škola.


PROČITAJTE JOŠ: GRAČANICA: Dom za još 100 porodica


"Na sastanku prošle godine ukazali su da im je neophodan prostor. Mi smo izašli u susret i ovo je rezultat tih naših razgovora. Očekujem da će sve biti gotovo pre početka školske godine", rekao je Popović.


Kako se dodaje u saopštenju, zajedno sa predsednikom Opštine, kamen temeljac položili su učitelj u OŠ "Kralj Milutin" Ljubomir Maksimović i direktor Medicinske škole Miodrag Živić.


Živković je rekao da školi nedostaje prostor i istakao značaj radova koji će uticati i na bolje obrazovanje dece.


"Ovde je i Građevinsko-saobraćajna škola, radili smo u tri smene i dodatne učionice će rasteretiti nastavu", kazao je Živković.


Učitelj Ljubomir Makismović zahvalio se Opštini Gračanica i izrazio nadu da će broj dece u toj školi biti uvećan.


"Srećan sam što ćemo dobiti školski prostor, nadam se da će se rađati više dece i da će u ovoj školi njihov broj biti dupliran. Koreni obrazovanja su gorki, ali su zato plodovi slatki, jer ako nema obrazovanja ovde, onda neće biti ni našeg opstanka".


Današnjem polaganju kamena temeljca prusustvovali su i direktori opštinskih odeljenja, učitelji i nastavnici OŠ "Kralj Milutin, kao i profesori dve srednje škole koje funkcionišu u ovom obrazovnom objektu.