Na bazenima Akvaparka u Jagodine, danas je kao u košnici, a od samog otvaranja u 10 sati ispred ulaza se se stvorio dugačak red za ulaznice.

Do podne na bazene je ušlo oko 1.000 ljudi, nerečunajući one sa mesečnim kartama, a očekujemo da će ih danas biti oko 4.000, izjavio je Tanjugu sportski direktor Jagodinskog sportskog saveza, u čijem je sastavu Akvapark, Zoran Gligorijević.

Mnogi su, da bi našli spas od visoke temperature, iskoristili današnji dan i veliki verski praznik Svetu Trojicu, došli u Akvapark, iz mnogih gradova Srbije, cele porodice, ima i stranaca, naveo je Gligorijević.

Osim u bazenima, velika gužva je i na toboganima i na ležaljkama ispod suncobrana. Punom parom rade i restorani brze hrane i kafe poslastičarnice.

Akvapark u Jagodini ima sedam bazena, jedan je olimpijskih razmera, tobogane dužine oko 800 metara, šest restorana, a o sigurnosti kupača brinu licencirani spasioci, dežuraju lekarske ekipe.

Po ceo dan muzika "u živo", nastupaju plesne grupe, organizuju se animacije. Akvapark ima parkiralište za 1.000 automobila koje je besplatno.

Letnja sezona u Akvaparku u Jagodini, koji je izgrađen pre 13 godina i najstariji je u Srbiji, počela je u subotu, kada je kupanje za sve posetioce bilo besplatno a posetilo ga je 6.000 ljudi.

Foto Tanjug

Pojedinačne ulaznice za bazene Akvaparke su 500 dinara za odrasle i 300 za decu do 12 godina. Mesečna karta, samo za Jagodince, iznosi 2.000 i 1.000 dinara.

Foto Tanjug
Foto Tanjug