IAKO je krajem minule sedmice sa dnevnog reda sednice lokalnog parlementa skinuta tačka "Preimenovanje naziva ulica", jer su se mišljenja odbornika drastično razilazila, pa nije bilo ni kvoruma, u Sjenici je 14. maja ipak formirana posebna komisija sastavljena od predstavnika svih parlementarnih stranaka. Njen zadatak će biti da razmotri sve dosadašnje ideje i za neku od narednih sednica pripremi svoj, "dorađeni" predlog za nazive ulica i trgova u varoši na Pešteru gde političku većinu čine SDA i SDP, a u vlasti su i socijalisti.

PROČITAJTE JOŠ - Ulice u Mostaru još nose imena ustaških zločinaca

Odbornik Stranke pravde i pomirenja (SPP) Sanela Halković kaže da će njena politička grupacija učiniti sve kako se jedna ulica u Sjenici više ne bi zvala Karađorđeva, jer je - tvrdi - reč o ratnom zločincu koji je ubio oko 3.000 ovdašnjih ljudi.


POLUŽA U NOVOM PAZARU?

KAO i u Novom Pazaru, gde je ova tačka takođe privremeno skinuta sa dnevnog reda, predlog za preimenovanje naziva ulica je istakla SDA koja je uspela da u Tutinu ulice nazove imenima Aćif-efendije, Ibrahima Rugove i Adema Demaćija. Stranka demokratske akcije je u Novom Pazaru nameravala da jednu od saobraćajnica nazove po Šabanu Poluži kojeg istorija pamti kao ozloglašenog vođu balista na Kosmetu...