IAKO je Etno-kuća "Leka" klisura u Milivi, kod Despotovca, turistima iznajmljivana samo dva meseca prošle godine, "Buking" joj je dodelio ocenu 9,9 i nagradu Guest Review Awards 2018." Kuća od 55 kvadrata, s jedne strane obgrljena stoletnom šumom, a s druge, rekom Milivkom, na placu oko dva hektara, pleni rustikalnim izgledom, a gotovo netaknuta priroda pravi je raj za goste koji žele da pobegnu od gradske vreve i utonu u svet tišine. Kuća će ove godine biti otvorena od maja do kraja leta.

Pročitajte još: Raj za domaće turiste

- Prošle godine smo došli na ideju da kuću Miloša, oca mog supruga Milana, koja je stara više od šest decenija, preuredimo za seoski turizam, jer je odvojena od ostalih kuća u Milivi. Pored spavaće sobe, kuhinje s trpezarijom i kupatilom, imamo dve velike terase s klupama. Gostima ne spremamo hranu, ali imamo sve kućne aparate, posuđe, dva roštilja i veliki kamin "pečenjaru", tako da gosti mogu sami da spreme šta im se jede. Imamo i internet - kaže Ljiljana Nešić, i dodaje da je cena za dvoje 30 evra, a za četvoro 40 evra.

Pročitajte još: Etno-kuća "Zavičaj" domaćin međunarodne slikarske kolonije

PRIRODNE LEPOTE

Nešići su uredili obalu Milivke, koja protiče kroz ceo plac, napravili vodopad, jezerce, postavili klupice i letnjikovac. Zato ne čudi što se u obrazloženju nagrade "Bukinga", pored ostalog, navodi da su prošle godine zadivili svoje goste.