NA stadionu u Karađorđevom parku heroina srpske atletike Ivana Španović napravila je prvi skok. Nekadašnji FK Proleter od 2005. više ne postoji, a igrao je evropske utakmice, pobeđivao Zvezdu, Partizan i ostale velike klubove... Danas je stadion u blizini Begeja veliko gradilište, pa bi uskoro lepotan sa najmodernijom tartan stazom, reflektorima i ostalom infrastrukturom, trebalo da postane Meka za neke nove atletske zvezde i mesto održavanja najvećih atletskih takmičenja.

Ukupna vrednost rekonstrukcije stadiona je 200 miliona dinara, a jedan je od 36 infrastrukturnih projekata u 2018. godini, za koji je Pokrajinska vlada obezbedila 120.777.000 dinara, dok će ostali novac biti obezbeđen iz budžeta Zrenjanina. Nosilac radova na rekonstrukciji zrenjaninskog stadiona je "Energotehnika - Južna Bačka" d. o. o. Novi Sad.

Posle mesec dana intenzivnih radova, u toku je montaža čeličnih stubova za reflektore, koji će, kada budu postavljeni, kao i u drugim gradovima, postati nova visinska kota grada, vidljiva iz mnogih njegovih delova. Projektom je predviđeno da novi reflektori budu klasične, rešetkaste konstrukcije i visine 49 metara, a na svakom od njih nalaziće se po 48 svetiljki.


PROČITAJTE JOŠ - Stadion Partizana pred rekonstrukcijom i promenom imena


Druga faza radova podrazumeva postavljanje najmodernije tartan staze, kao i svih ostalih infrastrukturnih elemenata, a prema još nezvaničnim podacima, biće postavljena i nova trava na fudbalskom terenu, čime će biti zaokružena jedinstvena sportska celina, koja obuhvata dve dvorane, staru trenažnu "Medison" i novu "Kristalnu", i Gradski stadion u okviru kompleksa Karađorđev park.

Gradnja temelja za reflektore, Foto Sajt Grada Zrenjanina

FUDBAL NA "VAŠARIŠTU" OD 1912.

GRADSKI stadion u Karađorđevom parku građen je i dograđivan u više navrata, počev od tridesetih godina prošlog veka. Na nekadašnjem "Vašarištu", fudbal se igrao od 1912. godine, a prva ograda oko terena postavljena je 1926. Pokrivena tribina za 3.000 gledalaca otvorena je 1953. godine, a sadašnja betonska izgrađena je 1968. Renoviranje ostalih tribina završeno je 1984. godine, a poslednje intervencije na stadionu bile su 2006. godine, kada je na istočnoj i zapadnoj tribini postavljeno 4.000 sedišta.Kapacitet stadiona je 15.000 gledalaca.