Pokrajinska vlada obezbedila je velika finansijska sredstva za razvoj Grada Novog Sada, istakao je u ponedeljak predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović nakon obilaska radova na izgradnji kružnog toka u Sremskoj Kamenici, koji će, kako je najavljeno, biti završen do leta.

Ova investicija vredna je više od 90 miliona dinara, a zajednički je finansiraju Pokrajinska vlada i Grad Novi Sad.

"Grad Novi Sad uz pomoć Pokrajinske vlade brzo menja svoj izgled. U toku su radovi i na izgradnji parka u Sremskoj Kamenici, centralne kuhinje za PU ''Radosno detinjstvo'', priprema se rekonstrukcija ulice Marka Milkanova, a radovi na izgradnji Naučno-tehnološkog parka i Radio-televizije Vojvodine privode se kraju", istakao je Mirović.

On je podsetio da su u toku pripreme i za rekonstrukcije više klinika u okviru Kliničkog centra Vojvodine, stare zgrade radija i studija M, koji će, kako je najavio, biti pretvoren u interaktivni muzej 20. veka.

Pročitajte još - Mirović: Vojvodina spremna investitorima da ponudi najbolje uslove

Mirović je naveo da je u toku i priprema za izgradnju nove zgrade Studentskog kulturnog centra u Novom Sadu.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević zahvalio je predsedniku Pokrajinske za podršku na projektima u Gradu Novom Sadu.

"Ovde ćemo za tri meseca imati modernu saobraćajnicu kakvu Novi Sad zaslužuje. Nastavićemo da investiramo u svim delovima Novog sada", kazao je Vučević.

Osim kružnog toka, gradiće se, kako je najavljeno, i biciklističke i pešačke staze, kako bi se povećala bezbednost svih učesnika u saobraćaju na toj lokaciji.

Ova raskrsnica, važna je zbog velikog broja pacijenata koji svakodnevno gravitiraju prema sva tri Instituta u Sremskoj Kamenici.