UPRKOS najavljenom otopljenju, vejavica je u ponedeljak ponovo paralisala Polimsku dolinu i zlatarski kraj, a u novovaroškim selima je u blokadi nekoliko hiljada ljudi. Rukovodilac opštinskog Odeljenja za investicije, koje je zaduženo za čišćenje saobraćajnica, Dejan Grbić kaže da su nove padavine zatrpale gotovo sve puteve koji su minulog vikenda bili prohodni.

Član Opštinskog veća u Prijepolju Mirjana Bojović “raportira” da su svi putevi koji vode ka centrima sela pročišćeni, ali da ima zavejanih sporednih saobraćajnica. Kaže i to da je stotinak domaćinstava iz Miloševog Dola i Aljinovića posle dva dana dobilo struju, a na magistralnim putevima od Bistrice ka Borovoj Glavi i od Kolovrata ka Jabuci je zabranjen saobraćaj za teretna vozila.

Na Pešteri su, međutim, dva dana bez padavina omogućila putarima i radnicima sjeničkih opštinskih službi da raščiste sve putne pravce na visoravni i sa svetom povežu većinu sela. Ipak, u Dolićima, Gonju, delovima Karajukića Bunara i Biocima još ima problema sa vodosnabdevanjem.

Dan posle uvođenja vanredne situacije, Gradsko veće u Kraljevu je na hitnoj sednici usvojilo odluku o korišćenju milion dinara iz stalne budžetske rezerve za uklanjanje snežnih nanosa i uspostavljanje saobraćajne komunikacije na ugroženim gradskim teritorijama.

- Angažovano je devet privrednih subjekata koji, uz pomoć meštana, raščišćavaju nanose na lokalnim saobraćajnicama, pa je situacija pod kontrolom, odnosno nemamo ni zavejanih, ni ugroženih - kaže gradonačelnik dr Predrag Terzić, i napominje da su tokom vikenda u najudaljenija staračka domaćinstva dopremili pakete Crvenog krsta.Pročitajte još - SNEG NAPRAVIO PROBLEME, MEŠTANI STRAHUJU: Sela Nove Varoši još u blokadi, u Arilju više nije vanrednoFoto A. Rovčanin


Na magistralnim putnim pravcima od Bistrice ka Borovoj Glavi i od Kolovrata ka Jabuci zabranjen je saobraćaj za teretna vozila.