KOMPANIJE koje posluju na teritoriji Gornjeg Milanovca - "Metalac", rudnik i flotacija "Rudnik", "Spektar", "IG Invest" i "Svislajon - Takovo" - udruženim sredstvima su ovdašnjoj Opštoj bolnici kupile najsavremeniji aparat za laparskopske operacije.

PROČITAJTE JOŠ - OD DOBROTVORA SKENER: Vredna donacija Milomira Glavčića kraljevačkoj bolnici

- Osim unapređenja rada naše ustanove, moći ćemo da pratimo evropske i svetske trendove, a od početka godine minimalno invanzivno operišemo i tumore debelog creva, čime može da se pohvali samo mali broj bolnica u Srbiji - ponosan je direktor pomenute medicinske ustanove dr Predrag Šutić.

Zadovoljstvo ne krije ni prvi čovek lokalne samouprave Dejan Kovačević, koji je posredovao između privrednika i medicinske ustanove, a sada se nada da će postići dogovor sa RFZO, pa da ove operacije budu na takozvanoj pozitivnoj listi i besplatne za sve žitelje rudničko-takovskog kraja.

U "Metalcu", kada dođu ovakvi zahtevi, do dogovora i saradnje se dolazi brzo.

- Ne samo po društvenoj odgovornosti, mi smo svetska kompanija, pa je i razgovor o učešću u ovoj humanoj misiji trajao bukvalno tri minuta. Bez obzira na to što smo već godinama redovan donator Opšte bolnice, za najnoviji uređaj smo obezbedili trećinu sredstava - kaže predsednik "Metalac grupe" Dragoljub Vukadinović.

I preduzeće Rudnik i flotacija "Rudnik" je izdvojilo trećinu potrebnog novca, a generalni direktor Aco Ilić kaže da ih posebno raduje činjenica da je laparoskop koji je kupljen za bolnicu u Gornjem Milanovcu koštao oko devet miliona dinara i da isti takav, jedan od najsavremenijih u svetu, u Srbiji poseduje još samo jedna ustanova.