SLUČAJ navodno nestale devetnaestogodišnje J. S. iz Mrčajevaca već danima je u žiži intresovanja Čačana, ali pre svega meštana ovog naselja na Ibarskoj magistrali. Iako je devojka u službenoj belešci čačanskoj policiji kazala da je samovoljno otišla iz kuće kod svog strica M. Š., inače raščinjenog sveštenika, i to zbog navodnog maltretiranja koje je, kako je navela, pre svega trpela od svoje majke, njeni roditelji, kao i većina stanovnika Mrčajevaca, smatraju da je ona protiv svoje volje bukvalno zatočena u stričevom domu.

Pročitajte još: ISPOVEST MAJKE KOJOJ JE PREMINUO SIN: Na rukama mi je dete klonulo; Lekar je rekao da nije ozbiljno, umro je uveče!

Zbog toga se sinoć ispred njegove kuće okupilo nekoliko desetina meštana, koji su tražili da se J. S. vrati svojim roditeljima.

Sve je počelo pre desetak dana, kada se na društvenim mrežama pojavila fotografija J. S., sa propratnim tekstom da je nestala i da svako ko ima bilo kakvu informaciju o njoj javi "njenim neutešnim roditeljima". U potragu za devojkom uključila se čačanska policija, ali i sam otac devojke P. S., koji je "zapucao" u Crnu Goru, jer je saznao da je njegova ćerka otišla u ovu državu sa njegovim bratom od ujaka, nekadašnjim popom - M. Š. Našao ih je u Podgorici, gde je, nezvanično saznajemo, došlo do fizičkog obračuna između braće, a reagovali su i tamošnji organi reda, koji su ih deportovali u Srbiju. Preuzela ih je prijepoljska policija, a potom su se svi vratili u Mrčajevce. J. S. i dalje nije želala da se vrati u svoj dom.

Pročitajte još: PRAVIO HAOS PO GRADU: Visio iz taksija, pa se potukao sa policajcima

Devojka je policiji kazala da joj njen stric ne brani da ode od njega, niti da komunicira sa majkom i ocem, ali da ona ne želi da živi sa roditeljima, jer je, navodno, maltretiraju i svađaju se, zbog čega je ona prelomila da ode iz kuće.

Njeni roditelji nisu želeli da pričaju za medije, ali su zato preksinoć okupljeni Mrčajevčani kazali da su na strani njenog oca i majke i da ih je "okupila nepravda gde su roditelji predstavljeni kao nasilnici, a nasilnik zaštitnik".

- Njena izjava nama je sumnjiva, ona sigurno nije dala takvu izjavu i to nisu njene reči. Sumnjamo da je pod dejstvom psihoaktivnih supstanci ili pod nekom ucenom, tako da te njene navodne izjave nisu jasne. Poznajući časnu, čestitu i poštenu porodicu i njene roditelje, tvrdimo da to nisu njene reči - rekao je Radomir Mirković, komšija roditelja J. S.

Foto privatna arhiva J.S. iz Mrčajevaca

POLICIJA POVEROVALA BIVŠEM POPU

POSLE razgovora sa M. Š. u njegovoj kući, komandir stanice policije u Mrčajevcima zamolio je okupljene meštane da se raziđu. On je kazao da je razgovarao i sa devojkom i da je ona dobro, a da ga je njen stric uveravao da je ne maltretira i da nema nikakvog nasilja.

Kako saznajemo, protiv sveštenika do sada nije vođen nikakav krivični postupak, odnosno nema dosije u policiji, a navodno je raščinjen iz službe jer je prevario popadiju.