VALjEVO - Gojko Arsenović (64)iz grada na Kolubari, učesnik štrajka glađu rezervista, danas je sebi ekserom probio levu šaku! Prethodno, u sredu, levu šaku ekserom je probio lider rezervista Ljubomir Bradić.

Obojica su ekserom sa obe strane šake pričvrstili dva parčeta drveta. To su, kažu, učinili u nameri da se izbore za prava boraca, ratnih vojnih invalida, porodica poginulih učesnika ratova. Devet rezervista koji u prostorijama Udruženja boraca rata od 1990. godine grada Valjeva od ponedeljka štrajkuju glađu, zahtevaju ostavke ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zorana Đorđevića i državnog sekretara Negovana Stankovića, zbog neispunjenih obećanja i nerešavanja problema boraca.


PROČITAJTE I: RADIKALIZOVAN ŠTRAJK GLAĐU REZERVISTA U VALjEVU: Bradić ekserom probio šaku! (FOTO)


Borci traže isplatu ratnih dnevnica, lečenje teško obolelih ratnih vojnih invalida bez uputa na VMA i u valjevskom Domu zdravlja onih koji nemaju zdravstvenu knjižicu. Zahtevaju istragu protiv onih koji su naplatili veliki novac na ime tužbi za diskriminaciju od kojih, kažu, borci nisu imali nikakve koristi. Traže i desetak radnih mesta godišnje za decu palih boraca, ratnih vojnih invalida i bolesnih i umrlih rezervista, plaćanje duga za struju na rate...